2013 Türkiye Müzik Ödülleri sahiplerini buldu

Bu yıl 19.'su düzenlenen Türkiye Müzik Ödülleri, İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen törenle sahiplerini buldu.

2013 Türkiye Müzik Ödülleri sahiplerini buldu
2013 Türkiye Müzik Ödülleri sahiplerini buldu
GİRİŞ 13.04.2013 05:17 GÜNCELLEME 13.04.2013 05:17

1995 yılından beri 'Kral Müzik Ödülleri' adıyla düzenlenen ve bu yıl 'Türkiye Müzik Ödülleri' adını alan törene iş, sanat ve müzik dünyasından çok sayıda ünlü isim katıldı. 200 jüriden oluşan ve 4 milyon oyla belirlenen Türkiye Müzik Ödülleri gecesi Murat Boz'un şarkısı ile başladı. Daha sonra geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden ünlü arabesk müzik sanatçısı Müslüm Gürses, Halil Sezai tarafından "Adını Sen Koy" şarkısı ile anıldı. Halil Sezai, kendi yaptığı tişörtü Müslüm Gürses'in eşi Muhterem Nur'a hediye etti.

Akil İnsanlar Heyeti'nin en dikkat çekici isimlerinden biri olan ünlü sanatçı Orhan Gencebay, Kral TV Müzik Ödülleri gecesinde bir konuşma yaptı. Törende 'En iyi proje ' ödülünü Bülent Ersoy'un elinden alan Orhan Gencebay, ödül sonrası 'Gelin Birlik Olalım' şarkısının sözlerini okudu.

Geceye katılan ünlü isimlerden Mustafa Ceceli, "4 dalda adaylık var şimdi. Bakalım kısmet. Genellikle arkadaşlarım da aynı şeyleri söylemişlerdir. Bu havayı tenefüs etmek önemli. Benim aday olmadığım kategorilerde de düzenlediğim şarkılar yarışıyor. Bu akşam Murat Boz ve Sertab Erener'in söyleyeceği şarkılar da benim yeni yaptığım düzenlemeler. Bakalım onlarda görücüye çıkıyor bu akşam. Daha evvelden Kral Tv müzik ödülleri adıyla geçiyordu. Bu yıl Türkiye Müzik Ödülleri olarak değiştirildi. Elbetteki bir motivasyon kaynağı ama dediğim gibi yarış veya yarışma gibi düşünmemek lazım bunu. Sektörümüzü her zaman güzel günler beklemesini diliyorum" diye konuştu.

Besteci ve söz yazarı Kayahan, "Ben ödül verdikten sonra çıkacağım. Ben 'Mevsim hala sen' diye bir şarkı çıkardım şimdi onun klibi bitti. 15'inde başlayacak oynamaya. Daha sonra İpek hanıma 'Söz ver bana' diye bir şarkı yazdım. Tahmin ediyorum 2 ay içinde seyirciyle buluşacak" dedi.

Pop müzik sanatçısı Murat Boz ise, "Kral Tv Müzik Ödülleri, Türkiye Müzik Ödülleri diye değiştirildi. Ben ödül almadığım zamanlarda da bu ödül törenine geldim. Ben ödül alsam da almasam da sahnede ödül alan arkadaşlarımı alkışlamaktan onların yanında olmaktan yanayım. Sektörde birbirimizi desteklemek gerektiğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Bu yılki 2013 Türkiye Müzik Ödülleri sahipleri ise şöyle.

En iyi çıkış yapan şarkıcı: Mehmet Erdem.
En iyi özgün film müziği: Yıldıray Gürgen (Evim Sensin)
En iyi özgün dizi müziği: Aytekin Ataş (Muhteşem Yüzyıl)
En iyi Grup: Seksendört
En iyi klip: Ziynet Sali - Her Şey Güzel Olacak
En iyi proje:Orhan Gencebay'la Bir Ömür
En iyi remix: Geri Dönüş Olsa - Emre Kınay
En iyi düet: Soğuk Odalar - Emre Aydın & Gülden Mutlu
En iyi enstrümantal albüm: Dönmez Yol - Erkan Oğur
En iyi albüm: Es - Mustafa Ceceli
En iyi kadın şarkıcı: Göksel
En iyi erkek şarkıcı: Mustafa Ceceli
En iyi single: Beni Biraz Böyle Hatırla - Emre Aydın
En iyi şarkı: Türkan - Demet Akalın

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...
'İsraf' saltanatı ifşa oldu!