Öğrencilerden müzik ziyafeti

Başakşehirli birlikevleri öğrencileri müzik ziyafeti verdi.

Öğrencilerden müzik ziyafeti
Öğrencilerden müzik ziyafeti
GİRİŞ 21.06.2015 14:32 GÜNCELLEME 21.06.2015 14:32

Yıl boyu verdiği eğitimlerle Başakşehirli çocukların eğitimine ve sosyalleşmesine katkılar sağlayan Başakşehir Bilgievleri, ilçe genelindeki 7 Bilgievini Sular Vadisi’ne taşıdı.

25 binin üzerinde kayıtlı Başakşehirli çocuğa ücretsiz eğitim veren Bilgievleri Sular Vadisi’nde ki standında her gece birbirinden özel etkinlikler ve gösteriler ile beğeni topluyor.

Minik parmaklardan Ramazan’a özel melodiler

Her gece farklı bir etkinlik ile Başakşehirlileri karşılayan Başakşehir Belediyesi Bilgievleri Ramazan’ın üçüncü gününde Vadi’de Havuz başında muhteşem bir konser verdi.

Konser öncesi Bilgievi öğrencileri velileri ve öğretmenleri ile beraber iftarlarını yaptı. 

Bilgievlerinin konserine Başakşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Basri Akdemir ve çok sayıda ilçe sakini katıldı. 22 Bilgievi öğrencisinden oluşan orkestra parçalarını Başakşehirlilerle birlikte söyledi.  Öğrenciler, Ramazan’ın ruhuna uygun ilahiler ve parçalar seslendirdiler. Gül Ahmed’im, Mekke Güzel Şehir, Gel Gör Beni Aşk Neyledi gibi parçaları seslendiren öğrencilerin performansı dinleyiciler tarafından alkış ve tezahüratlar ile ödüllendirildi.

Sular Vadisi’nde yer alan Bilgievi standını ziyaret eden çocuklar her gece; ebru’dan, resim atölyesine,  jenga’dan ödüllü yarışmalara kadar pek çok etkinliğe katılabiliyor. Stantta ayrıca velilere de Bilgievleriyle ilgili bilgilendirme de yapılıyor. 

‘Bilgievleri bizim için bulunmaz bir velinimet’

Ramazan boyunca Sular Vadisi’nde açık kalacak olan Bilgievi standı, vatandaşlar ve ilçe çocukları tarafından yoğun ilgi görüyor. 

Lalizer Yücal (Veli): “ Büyük kızım dört senedir, küçük kızım ise iki senedir Bilgievine devam ediyor.  Çocuklarım hemen hemen Bilgievindeki her kursa gidiyor. Bilgievi çocuklarımın fikir dünyalarına, konuşmalarına yaşantılarına çok şeyler kattı.  Özellikle terbiye açısından çok şeyler kattı. Bilgievleri benim için bulunmaz bir velinimettir.  Hocalarımızı özellikle de Belediye Başkanımıza bizlere böyle güzel mekânları kazandırdığı için çok teşekkür ediyorum. Umarım her mahallede Bilgievi açılır.”
Zehra Yorulmaz (Veli): “Üç çocuğumda Bilgievindeki kurslara devam ediyorlar. Çocuklarım Bilgievleri sayesinde saygılı davranmayı, konuşmayı öğrendi. Hocalarımızdan da çok memnunuz. Şimdi konserde verecekler onlarla gurur duyuyorum.


Aysel Can (Veli): “Üç Kızımda Bilgievine devam ediyor. Çocuklarımın hayatını değişti Bilgievi. Kendilerini daha iyi ifade ediyorlar. Sıkılganlıkları gitti. Hem ben hem de çocuklarım çok memnun. Bilgievinin her yerde açılmasını istiyorum. Konserde de kızımı dinleyeceğim çok keyifli ve gurur verici.”

Melisa Melis Yücel: “5 senedir Bilgievine devam ediyorum. Müzikle uğraşmak masraflı bir şey Bilgievi’nin ücretsiz olması çok güzel. Hocalarımız çok iyi bir eğitim veriyor. Konserlere çıkıyoruz, çok güzel geçiyor.”

Hasret Öğet: “8. Sınıftayım. Bir yıldır Keman dersi alıyorum. Gün geçtikçe daha da iyiye gidiyor. Keman çalmayı istiyordum burada öğrendim. Dershaneye gitmek istiyordum, kurs merkezleri uzak olduğu için gidemiyordum. Bilgievinde derslerimize de yardımcı oluyorlar, mutluyum.”

Özlem Savaş: “3 senedir Bilgievi’nde bağlama kursuna devam ediyorum. Konserlere çıkmaktan çok mutlu oluyorum. Eskiden çöp adamlar çizebiliyordum. Bilgievi sayesinde çok güzel resimler çiziyorum. Hocalarıma çok teşekkür ediyorum.”

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten kamuda tasarruf ve enflasyon açıklaması
Ergin Ataman'a yapılan Siyonist tehdit anı kamerada: Yeni görüntüler ortaya çıktı