Terkedilen bebeğin adını 'Barış' koydular

Şırnak'ın İdil İlçesi Devlet Hastanesi'nde sezaryenle doğum yapan 19 yaşındaki Ş.B., doğurduğu bebeği görmeden, hastaneden kaçtı.

Terkedilen bebeğin adını 'Barış' koydular
Terkedilen bebeğin adını 'Barış' koydular
GİRİŞ 10.04.2013 16:19 GÜNCELLEME 10.04.2013 16:19

Annesi tarafından terk edilen erkek bebeğe bakan hemşireler, yaşanan süreçten esinlenerek adını 'Barış' koydu.

İdil'de geçen cuma günü doğum sancıları çeken Ş.B., tek başına Devlet Hastanesi'ne geldi. Genç kadın hemen alındığı doğumhanede sezaryenle bir erkek bebek dünyaya getirdi. Doğumdan bir süre sonra iddiaya göre hemşireler Ş.B.'ye, bebeğini göstermek istedi ancako daha sonra görüreceğini belirterek istemedi. Bir süre sonra ise Ş.B.'nin yatağında olmadığı görüldü. Bütün aramalara rağmen genç kadın bulunamadı. Bunun üzerine görevliler, hastane polisine haber vererek durumu anlattı. Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü de bilgilendirildi. Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkilileri, bebeği yerleştirebilecekleri bir yerin olmadığını belirtince, bebeğe hastanede görevli hemşireler bakmaya başladı.

ADINI 'BARIŞ' KOYDULAR

Cuma günden beri İdil Devlet Hastanesi Çocuk Servisi'nde bulunan bebeğe bakan hemşireler, Türkiye'de yaşanan süreçle uyumlu olması için adını "Barış" koydu. Doktorlar, bebeğin sağlıklı olduğunu herhangi bir probleminin bulunmadığını söyledi. Bebeğini doğurduktan sonra görmeden kaçan Ş.B.'nin arama çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Pistte korku dolu anlar! Dev uçak az kalsın çakılıyordu
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı