"Antalyalı gladyatörler" sahnede

Roma İmparatorluğu döneminin gladyatör dövüşleri, Serik'te canlandırıldı.

"Antalyalı gladyatörler" sahnede
"Antalyalı gladyatörler" sahnede
GİRİŞ 24.10.2013 20:19 GÜNCELLEME 24.10.2013 20:19

Eski Roma'da arenalarda, birbirleriyle ya da hayvanlarla dövüştürülen gladyatörlerin gösterisi Aspendos Antik Tiyatrosu yakınlarında kurulan Aspendos Gladyatör Arena'da canlandırıldı.

Gösteride gladyatör eğitimi alan oyuncular, dönemin giysileri ile silahlarını kullanarak dövüştü. Kılıç oyunları ve infaz sahnelerinin de yaşandığı gösteriler izleyenleri heyecanlandırdı.

Gösteriler turistler tarafından ilgi ve heyecanla izlendi.

Aspendos Gladyatör Arena Konsept Danışmanı Mehmet Bıcıoğlu, Roma'nın gladyatörlerini Anadolu topraklarında yeniden canlandırmak amacıyla organizasyon düzenlediklerini bildirdi. Gösteri kapsamında Roma pazarı kurulduğunu, pazarda köle satışlarının yapıldığını, köle satışının ardından gladyatörlerin arenaya çıktığını ifade eden Bıcıoğlu, ilanla buldukları oyuncuların, dövüş eğitimi aldıktan sonra gladyatör olarak organizasyonda rol üstlendiklerini söyledi.

Turistlerin de gladyatörlere büyük ilgi gösterdiğine dikkati çeken Bıcıoğlu, "Antalya turizmini kum, deniz, güneş üçgeninden kurtarmak gerekiyor. Turistlere alternatif seçenekler sunmak anlamında bu tarz gösterilerin önemi. Turistler de bu farklılığı görüyor ve ilgi gösteriyor. Gladyatörlerle fotoğraflar çektirip, Roma pazarından alışveriş yapıyorlar" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!