Çocuklarını görebilmesi için 220 bin liraya ihtiyacı var

Kırşehir'in Boztepe ilçesinde geçirdiği trafik kazası sonrasında görme yeteneğini kaybeden Mustafa Kartal, hiç görmediği çocuklarını görebilmesi için 220 bin liraya ihtiyacı olduğunu söyledi.

Çocuklarını görebilmesi için 220 bin liraya ihtiyacı var
Çocuklarını görebilmesi için 220 bin liraya ihtiyacı var
GİRİŞ 30.01.2014 09:54 GÜNCELLEME 30.01.2014 09:55

"Yurt dışında yapılacak olan bu ameliyat benim için hayat ışığı olacak" diyen Mustafa Kartal, çalışamadığı ve eve bakamadığı için Kırşehir merkezde kalan yakınlarının yanına yerleştiklerini anlattı. 1999 yılında trafik kazası geçirdiğini ve bu kaza sonrasında görme yeteneğini kaybettiğini söyleyen Kartal, "2002 yılında hiç görmediğim eşim ile görücü usulü evlendim. Şu anda iki çocuğum var. Onları da hiç görmedim. En çok görmek istediğim yavrularım ve eşim ama bunu yapabilmeye gücüm yetmiyor. Hayırsever vatandaşlardan bana yeniden görmemi sağlayacak ameliyat için yardım bekliyorum" dedi.

SSK'dan malulen emekli olduğunu ve 900 TL maaş aldığını söyleyen Mustafa Kartal, "Muayene olabilmek için İstanbul, Ankara ve Kayseri'de bulunan özel hastanelere gitmem gerekiyor. Bunun için de kredi çektim. Aldığım maaşın yarısı kredilere gidiyor" diyerek, tedavisinin İngiltere ve Amerika'da yapıldığını anlattı.

Çektiği sıkıntılar nedeniyle teyzesinin evinde kalan Mustafa Kartal, "Ben araştırdım 2012 yılına kadar tedavim yoktu. Ama şimdi İngiltere ve Amerika'da tedavim 220 bin TL'ye mal oluyormuş. Bu ameliyat sonrasında görebilirim. Benim tek isteğim bu ameliyatla hiç göremediğim evlatlarımı ve karımı görebilmek" diye konuştu.

Babasına okuldan arta kalan zamanlarda kitap okuyan ve baba Kartal'ın ışığı olan 11 yaşındaki Ayşenur Kartal, babasının bir an önce sağlığına kavuşmasını istediğini söyledi. Ayşenur Kartal, "Babamın gözlerinin görmemesine zor da olsa alıştık. Benim değil de babamın bizlere kitap okumasını çok istiyorum. Babamın gözlerinin açılmasını istiyorum" dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'