Vekillerden engelli kardeşlere ev

AK Parti Kars Milletvekilleri Arslan ile Kılıç, doğuştan engelli iki kız kardeşe verdikleri ev sözünü yerine getirdi.

Vekillerden engelli kardeşlere ev
Vekillerden engelli kardeşlere ev
GİRİŞ 13.09.2014 11:05 GÜNCELLEME 13.09.2014 11:05

AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ile Yunus Kılıç, doğuştan engelli iki kız kardeşe verdikleri ev sözünü yerine getirdi.

ENGELLİ KARDEŞLERİ ZİYARET ETTİLER

Arslan ile Kılıç, doğuştan engelli ve tekerlikli sandalyeleri olmadığı için günlük yaşantılarını annelerinin sırtında geçirmeleriyle gündeme gelen Bingül ve Hatice İnalgaç adlı kız kardeşler için bir firma tarafından merkeze bağlı Esenyazı köyünde yaptırılan yeni evi ziyaret etti.

Firma yetkilisi Mehmet Çelik'in de katıldığı ziyarette aile ile yeni evinde görüşen milletvekilleri, evi gezerek ailenin diğer sıkıntılarını da dinledi.

Ziyarette konuşan Arslan, Çelik'e teşekkür ederek, çocukların ihtiyacını görebilecek bir tuvalet ve mutfakla işe başladıklarını, ortaya çok güzel bir ev çıktığını söyledi.

"ALLAH DEVLETE ZEVAL VERMESİN"

Evin yapılmasına sadece vesile olduklarını, ilgili firmanın konuyla ilgilendiğini ifade eden Arslan, "Örnek olsun, kimse tekrar akraba evliliği yapıp sonra hem çocukları hem de aileleri zorda bırakmasın. Allah devlete ve hayırseverlere zeval vermesin. Devlet elini uzatıyor ama keşke böyle olmasa. Keşke diğer iki kardeş gibi onlar da sağlıklı olsa" dedi.

Kılıç da evin hayırlı uğurlu olmasını dileyerek, "Bu bizim nasibimiz. Nasip katlanacağız ama akraba evliliğine karşı olacağız. Bunu da söyleyeceğiz. İnsan bunu kendi başına gelmeyince anlamıyor. Bunlardan insanların bir şekilde ders alması, korunması lazım. Şükürler olsun güçlü, kudretli bir devlet var. Her şeyiyle yanınızda. Yeter ki sizin moraliniz ve birbirinize bağlılığınız düzgün olsun" diye konuştu.

Bu konuda devletin üzerine düşeni yaptığını dile getiren Kılıç, amacın, sıkıntının ve sevincin paylaşmak olduğunu kaydetti.

Öte yandan firma yetkilisi Çelik, çocuklar için yatak ve baza ihtiyacı olmasının söylenmesi üzerini onları da alacağını söyledi.

Kızların babası Faik ve annesi Naciye İnalğaç da evin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, memnuniyetlerine dile getirdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kaza gününe dair yeni görüntü ortaya çıktı! O 7 kişi tek tek tespit edildi
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!