7 bileziğini pense ile keserek sınava girebildi

Ankara'da 2014 KPSS Ortaöğretim-Ön Lisans sınavına girmek okula gelen Hatice Karagöz, sınav öncesi kolundaki bileziklere takıldı.

7 bileziğini pense ile keserek sınava girebildi
7 bileziğini pense ile keserek sınava girebildi
GİRİŞ 28.09.2014 16:21 GÜNCELLEME 28.09.2014 16:21
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Karagöz, görevlilerin içeriye almaması üzerine, kolunda bulunan ve uğraşlarına rağmen çıkartamadığı 20 bin TL değerindeki 7 adet bileziği pense ile keserek, sınav salonunu girebildi.

İlginç olay, Ankara Şentepe Anadolu Lisesi’nde, sınav öncesi adayların görevlilerce kontrolü esnasında yaşandı. Uzun süredir beklediği sınav için sabah eşi Satılmış Deligöz ile birlikte Şentepe Anadolu Lisesi’ne gelen Hatice Karagöz, kontroller sırasında ÖSYM Başkanlığı'nın, 'Adaylar sınavlara, yanlarında her türlü delici ve kesici alet, ateşli silah, çanta, cüzdan, cep telefonu, saat, anahtarlık, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth ve benzeri cihazlar ile kulaklık, kolye, küpe, bilezik, yüzük (alyans hariç), broş ve diğer takılar, her türlü plastik, cam eşya ve metal içerikli eşyalar, her türlü elektronik/mekanik cihaz ve her türlü müsvedde kâğıt, defter, ders notu, kitap, sözlük, dergi, gazete ve benzeri yayınlar, cetvel, pergel, açıölçer ve benzeri araçlar ile sınav binalarına girmesine izin verilmiyor." talimatı gereği, engele takıldı.

Görevlilerin, kolundaki bilezikleri çıkarmasını istemesi üzerine Karagöz, parmağındaki yüzüğü çıkardı, ancak 7 adet bilezik için uğraşlarına rağmen bunda başarılı olamadı. Sınava girmekte ısrar eden Hatice Karagöz, son çare olarak kolundaki altın bilezikleri keserek, salona girebildi.

KİLO ALINCA BİLEZİKLER KOLUNDAN ÇIKMADI

Eşini, sınavın yapılacağı okula getiren Satılmış Deligöz, yaşanan olay üzerine yaptığı açıklamada, yapılan uygulamayı 'çağ dışı' olarak niteledi. Kolundaki bilezikler için eşinin görevlilerce sınav salonuna alınmadığına işaret eden Satılmış Deligöz, "Görevlilere, bileziklerinin eşinin kolundan çıkmadığını söyledik. Polise, bununla ilgili kelepçe takabileceğini söyledik. Parmağından yüzüğü çıkarmayıp bilezikleri çıkaramadığımız için kesmek zorunda kaldık. Biz bilezikle sınava girilmeyeceğini bilmiyorduk. Sınavı kaçırma korkusu ile yaklaşık 20 bin TL değerindeki 7 bileziği kesmek zorunda kaldık." dedi.

KPSS uğruna kolundaki 7 bileziği kesen Hatice Deligöz ise, 2 yıldır bilezikleri taktığını belirterek, kilo aldığı için bileziklerin kolundan çıkmadığını ve daha önce de çıkarmak için çok uğraş verdiklerini söyledi. Deligöz, "Dün akşam sabunla, yağ ve çorap ile dün akşam denedik, ellerim yara oldu. ‘Çıkarmazsanız sınava giremezsiniz’ dediler. Biz de pense ile bilezikleri kestik. Son 5 dakikada sınava girdim. Sınava girmeyi istiyordum. Eşim de ‘keselim o zaman’ dedi. Sınavda çıkarılacağını bilmediğim için kuyumcuya da gitmedim." şeklinde konuştu.

Başvuruların başladığı günden beri KPSS için hazırlandığına dikkat çeken Hatice Deligöz, evde kendi imkanları ile sınava hazırlandığını dile getirdi.

SINAVLAR İÇİN 'BİLEZİK' YASAKLI EŞYALAR ARASINDA

Adayların ve sınav görevlilerinin sınav binalarına giriş koşullarına ilişkin ÖSYM yönetmeliğinin ikinci bölümünün 10. maddesinin d fıkrasına göre; adaylar sınavlara, yanlarında her türlü delici ve kesici alet, ateşli silah, çanta, cüzdan, cep telefonu, saat, anahtarlık, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth ve benzeri cihazlar ile kulaklık, kolye, küpe, bilezik, yüzük (alyans hariç), broş ve diğer takılar, her türlü plastik, cam eşya ve metal içerikli eşyalar, her türlü elektronik/mekanik cihaz ve her türlü müsvedde kâğıt, defter, ders notu, kitap, sözlük, dergi, gazete ve benzeri yayınlar, cetvel, pergel, açıölçer ve benzeri araçlar ile sınav binalarına girmesine izin verilmiyor. Adayların sınavın yapıldığı bina içerisinde sınav sırasında ya da sınavdan sonra bu tür cihazları taşıdığı tespit edilen adayın sınavı geçersiz sayılıyor.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 6
  • sevdam05 9 yıl önce Şikayet Et
    size giriş kağıdı gelmedimi. nasıl bilmezsin bilezikle girilmediğini elinize aldığını kağıtta yazmıyormu herşey açık açık yazıyor okusaydınız
    Cevapla
  • Mehmet Katmer 9 yıl önce Şikayet Et
    Bilmiş gibi konuşmayın. Kadın belki örtülüdür. Bilezikleri görünmüyor. İşte kadının değerli takıları değersiz çenenize malzeme olmuş. Neymiş fon al bakaya yatır falan. :) Hiç güleceğim yoktu.
    Cevapla
  • metin ÇETİN 9 yıl önce Şikayet Et
    Allahtan sınav imdatlarına yetişmiş.. Yoksa birkaç sene daha çıkmasa kangren olurmuş kolu. İki senedir bilezik koldan çıkmaz mı arkadaş.
    Cevapla
  • mehmet yılmaz 9 yıl önce Şikayet Et
    nooldu kıskandın mı +. hanımın bileziklerini bozdur ye, sonra,millete sataş
    Cevapla
  • uğur dönmez 9 yıl önce Şikayet Et
    20 BİN LİRAYI KOLUNDA GEZDİREN NE KÖY OLUR NE KASABA...... adamlar bin liraya cinayet işliyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: Okullardaki yeni müfredat modeli açıklandı
Dünya bu görüntüyü konuşuyor! Üniversitenin binasına keskin nişancı yerleştirdiler