İmam kahvaltı verince cemaat oluştu

Erdek'te bir caminin imamı, cemaatin sabah namazlarına katılımını artırmak için kahvaltı ikram etmeye başladı.

İmam kahvaltı verince cemaat oluştu
İmam kahvaltı verince cemaat oluştu
GİRİŞ 07.12.2014 16:22 GÜNCELLEME 07.12.2014 16:26
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

Balıkesir'in Erdek ilçesinde, bir imamın vatandaşların sabah namazına katılımını artırmak için başlattığı uygulama kapsamında cemaat, namaz sonrası cami içinde kurulan yer sofrasında kahvaltı yapıyor.

İMAMDAN FARKLI TAKTİK

Erdek'in Tatlısu Mahallesi'nde bulunan Tatlı Camisi'nin imamı Zekeriya Şen, vatandaşların sabah namazında camiye gelmelerini sağlamak amacıyla farklı bir uygulama başlattı.

Namazın ardından kurduğu yer sofrasında kahvaltı ikram eden Şen'in bu uygulaması sayesinde sabah namazı için camiye gelenlerin sayısı arttı.

SABAH NAMAZINDA CEMAAT YOKTU

Kahvaltılarının dikkati çektiğini ve mahalle sakinlerinin sabah namazlarına olan ilgisinin arttığını dile getiren Şen, " Uygulama öncesinde sabah namazlarını genellikle tek başıma kılmak zorunda kalırken şimdi 15-20 kişilik bir cemaatle kılıyorum" dedi.

Namazın ardından cami içine kurdukları yer sofrasında cemaatle kahvaltı yaptıklarını ifade eden Şen, "Sohbet ediyor, dini ve günlük konulardan konuşuyoruz. Güzel sonuçlar alıyoruz" diye konuştu.

YORUMLAR 47
  • alim 9 yıl önce Şikayet Et
    cami içinde dünyevi işler konuşulmaz.
    Cevapla
  • Mustafa TAŞKIN 9 yıl önce Şikayet Et
    Ah ah bizim caminin imamı'da camiye gelen çocuklara camiye geldiği için kızıyor. Bu cemiyet acayip biri cemaat bekler o biri cemaati camiden soğutur. Ha birde şikayet ettik adamı işin komedisine bakın hele cemaati müftülüğe çağırdılar bey efendiler gelip derdiniz nedir sorun kaynağı nelerdir diye soracağına bey efendiler ayaklarına çağırdılar. Allah bu değerli imam kardeşimizi sayılarını artırsın bizlerde bilinçli şuuru cemaat eylesin amin.
    Cevapla
  • SÜMEYRA 9 yıl önce Şikayet Et
    Ne değişik yorumlar yapıyor insanlarımız. İnsanlar oraya kahvaltı için geliyormuş ! Kimse o saatte kahvaltı peşine gitmez tabi ki. İmamın orada yaptığı cemaat inşaasıdır. Ne güzel hedefini gerçekleştirmiş. Allah kabul etsin. Cemaatinin sayısını arttırsın inşaAllah.
    Cevapla
  • tarafsız taraf 9 yıl önce Şikayet Et
    Kahvaltı için değil de Allah rızası için gelinseydi keşke... Namaz bizim vazifemiz ve her müslümanın yapmak zorunda olduğu bir ibadet Farz...Allah razı olsun bu imamdan ama nereye kadar kahvaltı verebilir ki..ordaki kardeşlerimize de hepimize de Allah hidayet nasip etsin inşaallah....
    Cevapla
  • conner 9 yıl önce Şikayet Et
    tebrik ederim kendisini Allah razı olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor