Sinan Öztürk'ten 3 dünya rekoru daha

Almanya’da yaşayan Sinan Öztürk, 3 dalda dünya rekoru kırarak Guinness Rekorlar kitabındaki rekor sayısını 5'e çıkardı.

Sinan Öztürk'ten 3 dünya rekoru daha
Sinan Öztürk'ten 3 dünya rekoru daha
GİRİŞ 24.12.2014 17:09 GÜNCELLEME 24.12.2014 17:09

Sinan Öztürk 13 Kasım'da Almanya'nın Mittweida kentinde düzenlenen “Rekorlar” etkinliğine katıldı. Rekorlar kitabına girmek için başvuranların çağırıldığı gecede, Sinan Öztürk 4 dalda rekor denemesi yaptı. Öztürk 3 dalda daha rekor kırarak rekorlar kitabındaki sayısını 5'e çıkarttı.

Sinan Öztürk'ün ilk rekorunu topu ayaktan enseye göndererek kırdı. Bu hareketi bir dakikada 35 kez yapan Türk genci bu alandaki yeni rekorun sahibi oldu. Eski rekor dakikada 31'di. Sinan Öztürk ikinci rekoru kaval kemiğinde futbol topunu 1 dakika 55 saniye tutarak kırdı. Bu rekor ise daha önce 18 saniyeydi. Öztürk üçüncü rekorunu bir dakikada 52 kez kafada topu tutup diz çökerek kırdı. Bu yeni rekor olarak kayıtlara geçti. 

HEDEF 10 REKOR SAHİBİ OLMAK

12 ay içinde 5 dünya rekoru kırdığına dikkat çeken Sinan Öztürk, hedefinin rekor sayısını 10'a çıkarmak olduğunu söyledi. Kırdığı rekorların çok zor ve ciddi bir çalışma istediğini anlatan Öztürk “Bu rekorlar kolay kırılmıyor. Çok ciddi çalışma ve yetenek gerekiyor. 12 ay içinde 5 dünya rekoru kırdığım için çok mutlu ve gururluyum. Hedefim bu rakamı 10'a çıkartmak. Almanya ve Türkiye'de top cambazlığı alanında en çok rekor kıran kişi olarak tarihe geçmek istiyorum” dedi.  

“EDİRNE'DE GÖSTERİ YAPMAK İSTİYORUM”

Edirneli olduğunu, her sene memleketine gidip oradaki bağlarını güçlendirdiğini belirten Öztürk “Edirneli olmaktan gurur duyuyorum. Dünya rekortmeni olarak memleketimde de gösteri yapmak, onlarla bir arada bulunmak istiyorum. İnşallah bir gün Edirne'de de sahneye çıkarım” diye konuştu.  Sinan Öztürk daha öncede topukta top sektirmek ve kafada top sektirip ip atlayarak iki rekor kırmıştı. 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe'den Fransa'da büyük zafer!
Brezilya'da sel: Porto Alegre Havalimanı sular altında kaldı