Konyalı hackerlerin son isteği bu oldu

Konya'daki operasyonda tutuklanan hackerlerın cezaevi yolunda son isteğini bir gazeteci yerine getirerek, özçekim yaptı.

GİRİŞ 20.03.2015 11:08 GÜNCELLEME 20.03.2015 15:18
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Konya Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri kişilerin bilgisi dışında kredi kartlarından alışveriş yapıldığının tespit edilmesi üzerine bilgisayar korsanlarının yakalanması için operasyon başlattı.Operasyonda, hacker şebekesi, ele geçirdikleri kredi kartı bilgilerini kullanarak daha önce düzenlemiş oldukları sahte kimlik belgeleri ile internet üzerinden sipariş verdikleri ürünü almak için kargo şirketine geldiklerinde suçüstü yakalandı.

CEZAEVİ YOLUNDA SON İSTEK

Operasyonda 8 şüpheli tespit edilerek bunlardan 6’sı yakalandı. Çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan 6 zanlı cezaevi yolunda sağlık kontrolünden geçirilmek üzere getirildikleri Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kendilerini görüntüleyen gazetelerden bir istekte bulundu.

Zanlılar, ‘Selfi çekiyor musunuz?’ deyince bir gazeteci hastane çıkışında uzaktan özçekim yaparak cezaevi yolundaki bilgisayar korsanlarının son isteğini yerine getirdi. Polisler ve çevredeki vatandaşların da yaşanan ilginç olay karşısında güldüğü görüldü.

Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan arama ve bilgisayarlarında yapılan incelemede, 37 bin kredi kartı bilgileri ve şifreleri, çok sayıda oluşturulmuş banka ve fatura ödeme sitelerine ait sahte (fake) web sayfasının oluşturulduğu, 44 kişiye ait sahte olduğu değerlendirilen kimlik belgeleri, kargo şirketlerinden henüz teslim alınmamış 4 televizyon, 1 adet 82 parça yemek, 7 kombi, 1 set üstü ocak, 1 klima, 1 mikrodalga fırın, iki ruhsatsız av tüfeği, sahte kimlik basımında kullanılan yüksek çözünürlüklü yazıcı ve 2 adet sahte soğuk mühür ele geçirildi. 

Özçekim için teşekkür eden şüpheliler M.Ş.D., R.B., M.D., İ.E., H.Ö. ve S.B. tutuklanarak Konya E Tipi Kapalı Cezaevine nakledildi. Firari iki şüpheliyi yakalama çalışmaları devam ediyor. 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 15
  • Görkem 9 yıl önce Şikayet Et
    4. kişi I.E browser olmasın
    Cevapla
  • İlkMahkeme 9 yıl önce Şikayet Et
    İlkMahkeme serbest bırakırlar nasıl olsa dolandırıcılğın cezası 3 yıl nasıl olsa üçte ikisini alsa toplam cezanın beşte birini tutukluda geçirse ilk mahkeme serbest... eee yasaları yapan millet vekillerimizin yarısı eski hükümlülerden olunca anca böyle kendine yarayan yasa yaparlar milleti suça teşfik ederler. Adamlara bak utanma arlanma yok şrfszlerde.
    Cevapla
  • sado 9 yıl önce Şikayet Et
    bazı arkadaşlarda bunları bebeler bile yapar demiş hadi canım herhangi birisinin kredi kartı bilgisini ele geçir bakalım nasıl yapıcan hele anlat bi ? öyle bir iki pro ile olacak iş değil bu ayrıca adamlar bu işi bayadır yapıyolarmış baksana kaç bin kredi kartı bilgisi var bir sürü malzeme var baya geç farketmişler bunlar kesin redhack pardon redkek ekibinden :)
    Cevapla
  • Gizli 9 yıl önce Şikayet Et
    Selfie çekmeksini istemesi diğer şebekedeki kişilere dolaylı olarak msj göndermek istemesidir.Bu gizli bir msj'dı...
    Cevapla
  • galip 9 yıl önce Şikayet Et
    İşe bak ya! Ülkede hırsızın her çeşidi revaçta ve rahat...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan Kürecik iddialarına cevap: Türkiye böyle bir şeye izin vermez
Kamuda tasarruf dönemi! İlk etapta bin araç satılacak