At eti satıcısına komik ceza!

Adana'da yapılan operasyonda 7 atı kesen, 24 atı da kesme hazırlığındayken yakalanan şahıs 7 bin lira para cezasıyla serbest kaldı.

At eti satıcısına komik ceza!
At eti satıcısına komik ceza!
GİRİŞ 30.03.2015 10:45 GÜNCELLEME 30.03.2015 11:56
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Edinilen bilgiye göre, Adana Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne ve polise Yüreğir ilçesi Bahçelievler Mahallesi'nde bir evde kaçak olarak at kesilerek piyasaya sürüldüğü ihbarı geldi. Bunun üzerine zabıta ve polis, Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Hayvan Sağlığı ve Yetiştirici Şube Müdürlüğü ekipleriyle birlikte harekete geçti. İhbar yapılan adrese gerçekleştirilen baskında evin ahır olarak kullanılan bölümünde 7 atın kesildiği, 5'i hamile 24 atın ise kesilmeyi beklediği belirlendi. Polis ve zabıta ekipleri yaklaşık 2 ton at etine ve 24 kesilmemiş ata el koydu. Atların başında bulunan Fahrettin T. gözaltına alındı. Ele geçirilen etler belediye tesislerinde imha edilirken, atlar ise hayvan barınağına alındı.

Gözaltına alınan zanlı, “halk sağlığını tehlikeye sokma, sağlıksız ortamda izinsiz kesim yapma” suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi. Savcıya ifade veren Fahrettin T., atları piyasaya sürmek için kesmediklerini, Adana'ya gelen Suriyelilere satmak için kestiklerini söyledi. Fahrettin T., 7 bin lira para cezasına çarptırılarak serbest bırakıldı.

Fahrettin T.’nin 16 Şubat 2015 tarihinde Yüreğir ilçesi Bahçelievler Mahallesi'nde yapılan operasyonda yine at ve eşek keserken yakalandığı ortaya çıktı. Polisin yaptığı o operasyonda da kesilmiş 200 kilo at eti ile kesime hazır 25 eşek ele geçirildiği, gözaltına alınan şahsın yine serbest kaldığı öğrenildi.  Polis, kesilen at ve eşek etlerinin kimlere satıldığını belirlemeye çalışıyor.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 8
  • maliye 8 yıl önce Şikayet Et
    öyle demeyin arkadaşlar yazık yarın o arkadaşınıza vergi rekortmeni diye ödül bile verile bilir
    Cevapla
  • AYLIN Kiz 8 yıl önce Şikayet Et
    Adaletin olmadigi ülkeler yemin billah gelisemez...Bunu en büyük alime sorun isterseniz...Sayin Cumhurbaskanim kanunlar yetersiz yetersiz yetersiz
    Cevapla
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    biz boşuna burası türkiye demiyoruz
    Cevapla
  • Cebel 8 yıl önce Şikayet Et
    Anayasayı değştirmeye yanaşmazsınız birde şikayet edersiniz size ne demeli bilmem ki.
    Cevapla
  • ceco 8 yıl önce Şikayet Et
    bunun gibi adaletsizlikler devam ettiği sürece daha neler yeriz neler !! devletin adaleti bunları ortadan kaldırmalı !!
    Cevapla
  • Hakan 8 yıl önce Şikayet Et
    eşek olsaydı o kesilen muhtemelen 14 bin lira olurdu cezası. yani iki katı caydırıcı olurdu :D
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kaza gününe dair yeni görüntü ortaya çıktı! O 7 kişi tek tek tespit edildi
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...