Bodrum'da denizden 1.5 ton pislik çıktı

Bodrum'daki 4 mavi bayraklı Torba Koyu'nda dalgıçların yaptığı temizlik çalışmasında, deniz dibinden 1.5 ton çeşitli türde atık çıkartıldı.

GİRİŞ 12.04.2015 16:39 GÜNCELLEME 13.04.2015 08:22
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Bodrum Belediyesi tarafından 'Denize en çok mavi yakışır' solganıyla 5 hafta önce başlatılan kampanya kapsamında, 4 mavi bayrağın bulunduğu Torba Koyu'nda deniz dibi temizliği yapıldı. 

Belediyenin 14 dalgıcının katıldığı temizliğe TURMEPA üyeleri ile balıkçılar da tekneleri ile destek verdi. Dalgıçların 2-15 metre arasındaki derinlikte yaptığı ve fırtına nedeni ile sadece 2 saat süren temizlikte, denizden 1.5 ton çöp ve atık madde çıkarıldı. Halı, otomobil lastiği, mutfak araç ve gereçleri, aydınlatma lambası, PVC boru, şezlong, battaniye, havlu, bisiklet, içki ve içecek şişi, çöp tenekesi, saksılar, otomobil farları gibi pek çok atık, görenleri şaşırttı.

Deniz dibinden çıkarılan çöpler, tartıldıktan sonra kamyona konularak belediye çöplüğüne götürüldü.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 8
  • Beko 9 yıl önce Şikayet Et
    Doğru o lastikler teknelerden düşüyor. Ben de denizciyim bslıkçı değilim ans o lastikleri takmak zorundasınız yoksa tekne bir yere ya da başka tekneye yanaştığı zaman ufak bir darbede sürgüşmede tekne hasar alır bu lastikler (usturmacalat) sert darbeyi emerek teknenin hasar almasını önler. Zamanla da bunu tutan zincir el incesi denen halatlar yıpranarak düşebiliyor. O usturmacalar limanlarda var olmak zorunda yoksa gemi betoba sürte sürte ya da darbede büyük hasar alır neden lastiklere ihtiyaç var bilmrden konuşmayın
    Cevapla
  • vatandaş 9 yıl önce Şikayet Et
    o lastikler teknelerden düşüyor. sorsan denizi pisletti diye bize kızarlar. oysa denizden ekmek yiyenler denizi kirletiyor.
    Cevapla
  • kriminal 9 yıl önce Şikayet Et
    sesi kısın sesi kulağımız patlayacak edep
    Cevapla
  • sedat 9 yıl önce Şikayet Et
    Temizlik iman dan da. oraya bunları atan da insan. Hayvan yapmıyor bu insanların yaptıklarını yi ki düşünen bir yaratığız
    Cevapla
  • Egeli 9 yıl önce Şikayet Et
    Denizden babam çıksa yerim deniyorsa o pisliği atanlara yedirmek lazım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Özgür Özel'in 23 Nisan çocuğuna koltuk tembihi!
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!