AA Avrupa'da hızla yayılıyor

Anadolu Ajansı temsilcileri, Avrupa'nın önemli basın kuruluşlarının yönetim kuruluna girdi.

AA Avrupa'da hızla yayılıyor
AA Avrupa'da hızla yayılıyor
GİRİŞ 09.05.2014 14:36 GÜNCELLEME 09.05.2014 14:36

Anadolu Ajansı Avrupa Bölge Genel Haber Editörü Yusuf Kaya ve Cenevre Temsilcisi Murat Ünlü, bölgelerindeki basın kuruluşlarının yönetim kurulu üyeliklerine seçildi.

AA Avrupa Bölge Genel Haber Editörü Yusuf Kaya ve Cenevre Temsilcisi Murat Ünlü, bölgelerindeki basın kuruluşlarının yönetim kurulu üyeliklerine seçildi.

Avrupa Bölge Genel Haber Editörü Kaya'nın yönetim kurulu üyesi olduğu Brüksel Basın Kulübü, Avrupa merkezli haberleri dünyaya duyuran gazetecilerin sorunlarının ve haber kaynakları ile ilişkilerinin tartışıldığı temel buluşma noktalarından biri olma özelliği taşıyor.

Brüksel Basın Kulübü'nde dünyanın 8 farklı ülkesinden 20 yönetim kurulu üyesi bulunuyor. Yönetim kurulu, başkan, 3 başkan yardımcısı ve üyelerden oluşuyor. Kulüp aynı zamanda Frankfurt merkezli Avrupa Basın Kulüpleri Federasyonu'nun dönem başkanlığını da üstlendi.

Kulüp, haber kaynakları ile ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla pek çok toplantı ve konferans organize ediyor. Kulübün açıldığı 2011 yılından bugüne kadar gerçekleştirdiği faaliyet sayısı 750'yi aşmış durumda.

AA Cenevre Temsilcisi Murat Ünlü de Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi'ne Akredite Basın Mensupları Derneği (ACANU) yönetim kurulu üyeliğine seçildi.

Dernek, Birleşmiş Milletler'in ve uluslararası diplomasinin önemli bir merkezi olan Cenevre'de görev yapan basın mensuplarının tek buluşma yeri.

BM kurumları ve sözcüleri ile ilişkilerde temel muhatap noktası olan dernek, İsviçre merkezli çalışan sivil toplum örgütlerinin faaliyetleri konusunda da pek çok konferans ve etkinlik düzenliyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar!
120 yıldır alem yapan ailenin son ustası: Rıza Akbalış...