Latin Amerikalı gazetecilerden AA'ya ziyaret

Latin Amerikalı bazı medya kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan heyet, Anadolu Ajansı'nı ziyaret etti.

Latin Amerikalı gazetecilerden AA'ya ziyaret
Latin Amerikalı gazetecilerden AA'ya ziyaret
GİRİŞ 17.06.2014 17:31 GÜNCELLEME 17.06.2014 17:31

Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün davetlisi olarak Türkiye'de bulunan heyet, AA'nın dünyadaki haber ağını genişletmesine ilişkin çalışmalar ve 2020 vizyonu hakkında bilgi aldı.

Küba, Dominik Cumhuriyeti, Venezuela, Meksika, Arjantin, Şili, Ekvador, Brezilya, Kolombiya ve Peru'dan gelen gazetecilerin sorularını yanıtlayan AA Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Ömer Ekşi, AA'nın 2020 hedeflerine ulaşmak için attığı adımlarda gözetilen temel esasları vurguladı.

AA'nın 100. yıl vizyonu hakkında sunum yapan Ekşi, 2020'ye kadar haber dili sayısını 11'e çıkarmayı hedeflediklerini, söz konusu tarihe kadar dünyanın ilk 5 haber ajansı içinde yer alarak küresel bir oyuncu haline gelmeyi amaçladıklarını belirtti.

Ekşi ayrıca, AA'nın 100. yıl hedefleri çerçevesinde Latin Amerika'da da faaliyet göstermek istediğini ve yakın gelecekte Brezilya'da temsilcilik açmayı planladıklarını bildirdi.

Haber Akademisi projesine de değinen Ekşi, farklı uyruklara mensup olanlara da eğitim verildiğini ve başarılı olanları Türkiye ve diğer ülkelerde görevlendirdiklerini anlattı. Akademi ile AA'nın birden fazla yabancı dil bilen ve aynı anda haber yazarak video, fotoğraf çekebilen yeni nesil muhabirler yetiştirildiğine dikkati çeken Ekşi, dünyada savaş muhabirliği eğitimi veren 2. merkezin de AA olduğunu söyledi.

AA'yı ziyaret eden Latin Amerikalı gazeteciler, daha sonra servisleri gezerek kurumun işleyişi hakkında bilgi aldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'nin Süper Kupa cezasına indirim
Ergin Ataman'a yapılan Siyonist tehdit anı kamerada: Yeni görüntüler ortaya çıktı