Erdoğan'ı eleştiren kral 'U dönüşü' yaptı!

Amerikan 'The Atlantic' dergisine verdiği röportajda Başbakan Tayyip Erdoğan'a 'otokrat' dediği ileri sürülen Ürdün Kralı Abdullah derginin sözlerini çarpıttığını savundu.

Erdoğan'ı eleştiren kral 'U dönüşü' yaptı!
Erdoğan'ı eleştiren kral 'U dönüşü' yaptı!
GİRİŞ 21.03.2013 15:00 GÜNCELLEME 21.03.2013 15:07
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Haaretz gazetesinin haberine göre Kral Abdullah, Facebok paylaşım sitesi üzerinden yaptığı açıklamada, The Atlantic dergisinde yayınlanan röportajın 'çarpıtılmış ve samimiyetsiz' olduğunu söyledi.

Kral Abdullah, yayınlanan söyleşide 'birçok çarpıtma yapıldığını ve sözlerinin cımbızlanarak kullanıldığını' iddia etti.

Kraliyet Sarayı'ndan yapılan açıklamada da, röportajdaki birçok görüşün sadece söyleşiyi yapan muhabirin görüşlerini yansıttığı ve adı geçen liderlerin gerçeğe aykırı biçimde yansıtıldığı belirtildi.

Kralı 2. Abdullah, röportajda Türk, Mısırlı ve Suriyeli liderleri eleştirmiş, Başbakan Erdoğan'ın demokrasiyi bir 'otobüs yolculuğu' olarak gören bir lider olduğunu savunmuştu. Ürdün Kralı, Başbakan'ı, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin 'daha kafası çalışanı ve daha itidallisi' olarak nitelemişti.

YORUMLAR 6
  • Fatih Yavuzhan 11 yıl önce Şikayet Et
    sendemi yanlis anlasildin?... senin gibi ne dedigini bilmeyip zirvalayan ve cok tepki alincada yanlis anlasildim diyen bizim ülkemizdede var.
    Cevapla
  • zahide özkan 11 yıl önce Şikayet Et
    kral Abdullah bir eset olmaz. tamam bunlarınkide otokrasi.ama bunun ülkesinde estların ülkesindeki kadar zulüm ve işkence yok. mutlaka demokrasiye geçiş hoşlarına gitmeyecek. ama onun gibi zalimleşip direneceğini zannetmiyorum.elbette erdoğana bir hakaret edilirse başbakanımızın yanında oluruz. lakin sözlerinin fazla abartıldığını bende düşünüyorum
    Cevapla
  • Ebuzer 11 yıl önce Şikayet Et
    O önce Kendine Baksın...... Adamlar Ürdünü Aile Şirketi Gibi yönetiyorlar.... Dededen Babaya, babadan oğula geçen krallıkla yönetiyorlar utanmadan halada başka ülkelerin demokrasisi ile uğraşıyorlar
    Cevapla
  • levent 11 yıl önce Şikayet Et
    Komik ötesi. Bir kral - halkının seçimi ile değil babası nedeni ile iktidarda olan biri - halkının serbest seçimde 10 yıldır oylarını arttıra arttıra iktidara taşıdığı erdoğan ı otokrat diye eleştiriyor - eğer erdoğan terör örgütleri ergenekon ve darbecilere karşı sert olmasa onların istediklerini yapsa bu halk onu bir daha seçmez - halk diktatör cuntacılara karşı gücünü erdoğan üzerinden kullanıyor - ama demokrasi gibi bir şeyden uzaktan yakından haberi olmayan zavallı bir kral saçmalamış ne edelim yani
    Cevapla
  • Hakan K 11 yıl önce Şikayet Et
    bu dergi. gösteri taktikleri öğreten kitapçıları Tahrir Meydanında dağıtan ve daha birçok falliyeti olan kasıtlı bir dergi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız