Obama'nın İsrail'e özür diletmesinin nedeni

Haaretz gazetesi, İsrail'in Türkiye'den özür dilemesinin, İsrail Başbakanlık Bürosu yetkililerince büyük ölçüde Suriye'deki yeni koşullara bağlandığına dikkat çekti.

Obama'nın İsrail'e özür diletmesinin nedeni
Obama'nın İsrail'e özür diletmesinin nedeni
GİRİŞ 29.03.2013 11:43 GÜNCELLEME 29.03.2013 11:43

İsrail'in Türkiye'den özür dilemesinin, ABD Başkanı Barack Obama'nın her iki taraf üzerindeki, "ağır baskılar"ın ardından gerçekleştiği öne sürülürken İsrail Başbakanlık yetkililerinin, Ankara ile işbirliğini yeniden başlatılmasını Suriye'deki durumun ciddiyetinin gerektirdiğini söylediklerine dikkat çekildi.

Haaretz gazetesi, "Netanyahu'nun yardımcıları, 'Ankara ile işbirliğini yeniden başlatılmasını Kuzeydeki komşumuzdaki durumun ciddiyeti, gerekli kıldı' dediler" diye yazdı.

Suriye'de yaralanan muhaliflerin tedavi için İsrail'e girmelerine son bir ay içerisinde üçüncü defa izin verildiği haberlerine işaret eden Haaretz, İsrail'in Suriye konusunda şimdilik sadece "gerekli olanı yaptığı gibi göründüğü" yorumunu yaptı. Haaretz, haberine son verirken şunları da belirtti:

"Türkiye ile barışma, sadece Obama'nın geçen hafta yaptığı baskılar nedeniyle gerçekleşti. Obama, Kudüs'te evsahiplerine, Türkiye ve İsrail'in, her ikisinin arka bahçesinde meydana gelen Suriye'deki krize ilişkin iki çıpa ülke olduklarını söyledi. Obama, Çarşamba günü (özrü) istedi ve Cuma gününde özür dilendi ve kabul edildi."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: Okullardaki yeni müfredat modeli açıklandı
Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nden madenlerini sömüren ABD'li dev Apple'a karşı hamle