İran nükleer programını sürdürecek

İran'ın Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu daimi temsilcisi Ali Asker Sultaniye, hiçbir baskıya boyun eğmeyeceklerini ve nükleer programa devam edeceklerini söyledi.

İran nükleer programını sürdürecek
İran nükleer programını sürdürecek
GİRİŞ 06.06.2013 10:51 GÜNCELLEME 06.06.2013 10:51

Sultaniye, Avusturya'nın başkenti Viyana'da gerçekleştirilen Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) Yönetim Kurulu olağan toplantısının ikinci gününde basına açıklamalarda bulundu.

İran'daki Erak nükleer tesislerinin tıbbi ve tarımsal kullanım için izotoplar üreteceğini belirten Sultaniye, tesislerde nükleer silah üretileceğine yönelik iddiaları reddederek, UAEK'nın sürekli olarak burada denetimlerde bulunduğu bilgisini verdi. Ali Asker Sultaniye, bu tarz iddiaların yalnızca siyasi gerilim oluşturduğunu dile getirdi.

Tahran yönetiminin nükleer programını sürdüreceğini ifade eden İran Heyet Başkanı ve Büyükelçi Ali Asker Sultaniye, İsrail'in, diplomasi ve yaptırımların İran'ın nükleer programını engellemede başarısız olması durumunda nükleer tesislerini bombalayacağına yönelik açıklamalarına atıfta bulunarak, “Hiçbir baskıya, yaptırıma ve saldırı tehdidine boyun eğmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nden madenlerini sömüren ABD'li dev Apple'a karşı hamle
Dünya bu görüntüyü konuşuyor! Üniversitenin binasına keskin nişancı yerleştirdiler