'PYD, Rasulayn'a Suriye bayrağı çekecek'

Suriye'de muhaliflerle çatışan PYD'nin ele geçirdiği Rasulayn'a Suriye bayrağını asacağı iddia edildi. Türkiye sınırındaki geçiş kapısına Haseke Valisi'nin bizzat katılacağı törenle Suriye bayrağının çekileceği illeri sürüldü.

'PYD, Rasulayn'a Suriye bayrağı çekecek'
'PYD, Rasulayn'a Suriye bayrağı çekecek'
GİRİŞ 09.11.2013 14:25 GÜNCELLEME 09.11.2013 14:25

İsminin açıklanmasını istemeyen Suriye Kürt Meclisi üyesi bir kaynak Cihan Haber Ajansı'na(Cihan) yaptığı açıklamada, PYD'nin Türkiye sınırındaki Rasulayn'a Suriye bayrağı çekeceği bilgisini verdi. Kaynak, PYD'nin bayrağı asması için Esed yönetimine bağlı Haseke Valisi'ni davet ettiğini bildirdi. Sözkonusu kaynak, Haseke Valisi'nin bizzat gelerek Rasulayn ile Ceylanpınar arasındaki sınır kapısına Suriye bayrağını asacağını kaydetti. Bugün gerçekleştirmesi planlanan bayrak asma programının yarına ertelendiği belitiliyor.

PYD Eş Başkanı Salih Müslim ile Esed yönetimi arasında bayrak asma konusunda bazı anlaşmaların yapıldığı iddia ediliyor.

SURİYE İLE IRAK ARASINDA YENİ SINIR KAPISI

Öte yandan Esed yönetimi ve PYD güçlerinin Suriye ile Irak arasında yeni bir sınır kapısı açmak için çalışmalara başladığı haberleri geliyor. PYD ve ESED yönetiminin Haseke'nin doğusundaki Tel Isfuk bölgesinde sınır kapısı açmak için çalışmalara başlandığı kaydedildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kral 2. Abdullah'tan son dakika operasyon açıklaması! İsrail'i resmen uyardı
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!