Kan donduran iddia! Türbeye saldıracaklar

Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) başkent Bağdat'taki İmam-ı Azam Ebu Hanife türbesinin yakınlarına bombalı saldırı düzenleyerek, bölgede mezhep çatışmasını körüklemeyi planladığı iddia edildi.

Kan donduran iddia! Türbeye saldıracaklar
Kan donduran iddia! Türbeye saldıracaklar
GİRİŞ 31.03.2014 17:09 GÜNCELLEME 31.03.2014 17:41
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Azamiye Kaymakamı Hadi el-Ceburi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, IŞİD'ın bombalı saldırılar düzenleyerek, "mezhep çatışmaları"na yol açmayı hedeflediğini ifade ederek, "IŞİD, hergün yüzlerce Sünni'nin ziyaret ettiği Ebu Hanife'nin türbesinin yakınlarına saldırı düzenleme planlarının yanı sıra Azamiye sakinlerinin parlamento seçimlerine katılımını engellemeye çalışacak" dedi.

Güvenlik güçlerinin "IŞİD'in bir komutanın" Azamiye'de olduğuna dair bir istihbarat aldığını aktaran Kaymakam Ceburi, bu kişinin, Bağdat'ın güvenliği için ciddi tehdit oluşturduğunu belirterek, emniyet güçlerinin, söz konusu kişinin yakalanması için çalışmalarını yoğunlaştırdığını kaydetti.



Bağdat'ın Azamiye bölgesi 3 günde siviller ile güvenlik güçlerini hedef alan 4 bombalı saldırıya tanık olmuştu.

"Diyala'da 12 köy IŞİD'ın tehdidi altında''

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri Cebar Yaver de Diyala'nın Karatepe nahiyesindeki 12 köyün, IŞİD'ın tehdidi altında olduğunu belirtti.

Peşmerge güçlerinin, sadece Diyala'daki Karatepe nahiyesinin kuzey bölgelerinde bulunduğuna değinen Yaver, "Bu bölgelerde ne güvenlik sorunu ne de IŞİD güçleri var. Ancak peşmerge güçlerinin konuşlanamadığı güney, batı ve doğu bölgeleri güvenlik tehdidi altında" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 9
  • Cemal Yılmaz 10 yıl önce Şikayet Et
    İŞİD'İ İRAN İSTİHBARATI KURDU. İŞİD, mezhep savaşlarını körüklemek Sünni örgüt ve cemaatlere karşı kullanmak, Sunnileri radikal ve kanlı ortamlara sürükleyip dünya kamuoyunda Sunnileri terörist töhmeti altında bırakmak için İran istihbaratı tarafından yaklaşık 10 yıl önce Irakta kurulmuş bir örgüttür.......Bu örgüt üzerinde İran Irakta Sunni cemaat, parti, ve oluşumların örgütlenmelerine ağır darbe indi...Yasal zeminde Sunnilerin politik güçlerini neredeyse sıfırlattı...Sunniler Irakın siyasi, ekonomik, ticari ve eğitim hayatından uzaklaştırıp adeta marjinalleştirdi... Bu örgütün savaşan militanların hepsi kandırılmış cahil Sunni gençlerdir....Ama önemli komutanlaeın hepsi Sunni görünen gizli Şiilerdir... ve örgütün yönetim merkezide İran istihbaratın elindedir.... İran istihbaratı
    Cevapla
  • kadir aslan 10 yıl önce Şikayet Et
    Mezhep kavgası oyununa gelen embesildir.. Be hey dingiller. Katolik, ortodoks, protestan, agnostik, ateist bilmem ne. Adamların hic bunları mevzu edip kavga ettiğini gördük mü . Allah cezanızı versin.
    Cevapla
  • Yusuf Yeşilyurt 10 yıl önce Şikayet Et
    Vehhabilik. Değerli arkadaşlar bu tür akımların hepsi Vehhabi kökenlidir. Herkesin Vehhabiliğin ne kadar tehlikeli ve sapık bir fırka olduğunu araştırmaya davet ediyorum.
    Cevapla
  • muhammed burak 10 yıl önce Şikayet Et
    Acımayın. Bu ışid İslam'ın önündeki en büyük engellerden. Yok etmek lazım. Takvalarına aldanmayalım. Ama bunu yaparken de amerikancı söylemlerden kaçınmak lazım. sonuçta müslümanız
    Cevapla
  • H.Fahrettin ALBAYRAK 10 yıl önce Şikayet Et
    İşid' meyelim.... Bu adamların akılları nefretlerinden çok. Kullanılmaya el verişli insan toplulukları gibi görüntü veriyorlar. O coğrafyada huzurun tesisini istemeyen güçlerin ajanları tarafından kurulduğu şüphesiz. Kur'an ve sünnet ile alakaları ve yorumları, hiçbir izan sahibinin kabulleneceği cinsten değil; anacak, mutlaka az da olsa doğruları da vardır; çünkü, ağuyu altın tas içinde sunarlar, bal da onun suç ortağı." Haksız olarak insanları öldürmelerinin izahı yok. Şimdi ben bu adamlara kardeş diyebilir miyiz? Acaba aynı dinden miyiz? Mukaddesatımız bir mi? Müslümana "kafir" deyip öldüren, acaba o sıfatın kendine döndüğünden haberdar mı?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
11 ilde PKK'ya operasyon: 92 terör ini imha edildi!
Beynimiz hackleniyor! - Gazete manşetleri