Mesut Barzani'den çarpıcı PKK iddiası

Irak'taki Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, ABD'nin, PKK'ya karşı bir operasyon yapmak istediğini, ancak kendisinin buna izin vermediğini belirtti.

Mesut Barzani'den çarpıcı PKK iddiası
Mesut Barzani'den çarpıcı PKK iddiası
GİRİŞ 22.04.2014 11:24 GÜNCELLEME 22.04.2014 11:24
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Yapılması sürekli ertelenen Kürt Ulusal Kongresi için ise, PKK'nın delege sayısının yarısını istediğini söyleyen Barzani, "Biz bunu kabul etmiyoruz"diye konuştu.

Rudaw adlı internet sitesinde yer alan habere göre, Irak Kürdistan Demokrat Partisi (IKDP) lideri ve Irak Kürt yönetiminin Başkanı Mesut Barzani, Erbil'de partisinin yöneticileri ile bir araya gelerek, Suriye'nin kuzeyindeki Kürtler'in yaşadığı 'Rojava' olarak bilinen bölgenin sınırındaki gelişmeler, Irak'ta yapılacak genel seçimler ve Irak Kürt bölgesi yönetimine Rojava üzerinden PKK'nın yaptığı eleştiriler ile ilgili konuştu. Barzani toplantıda, 2006 yılında ABD Başkanı George Bush döneminde bir üst düzey ABD yetkilisinin ABD Bağdat Büyükelçisinin haberi olmadan PKK'ya karşı operasyon düzenlemek istediklerini kendisine ilettiğini ancak, bunu kabul etmediklerini belirterek, "PKK her konuda bizi eleştiriyor ama bunu göz ardı ediyor" dedi.

YORUMLAR 4
  • abdullah 10 yıl önce Şikayet Et
    .......................................... abd nin tırstıgı tek yigit .... :)
    Cevapla
  • ZÜBEYİR UYAR 10 yıl önce Şikayet Et
    BARZANİ YALAN DA SÖYLÜYOR OLABİLR. PKK şirin görünmek için yalan söylüyor olabilir. ABD Operasyon yapmak isteyecek te barzaniye mi soracak inandırıcı değil barzanin açıklamalası.
    Cevapla
  • murat ethem 10 yıl önce Şikayet Et
    KEKİ BARZANİYE SELAM OLSUN. özüne, kültürüne, örf ve adetlerine bağlı, çok mütevazi, batının kaşı gözü için kendi halkının değerlerini yasaklamayan, batının şapkası için kendi insanını asmayan ve bir çok siyasetçiyi cebinden çıkaracak kabiliyete ve zekaya sahip bir lider... kürt ve türk kardeşliğinin tesisi için keki barzaninin kıymetini bilmek lazım.
    Cevapla
  • Kürşat Kadir ALPEREN 10 yıl önce Şikayet Et
    BAR-BARzani. Senin ne mal olduğunu bilen biliyor yani biliyoruz.. PKK ile kanka olduğunu da biliyoruz. Malesef bu durumdan memnun olan vatandaşlarımız da var, onu da biliyoruz. Onları korumana da şaşırmadık. Bilemeyen ya da bilmemezlikten gelenler utansın. Bu memleketin kademe kademe bölünmesine göz yumanlar utansın. PKK lıları bu kadar şımartanlar utansın. Unutulmalaı ki; Anadolu'da şer bitmez, bu şer odaklarını yok edecek Oğuzsoylular da bitmez.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'