IŞİD'den 16 maddelik manifesto

Irak'ın en büyük kenti Musul'u 1300 militanla ele geçiren IŞİD örgütü, 1.4 milyon kişinin yaşadığı kentte yeni kurallar koydu.

IŞİD'den 16 maddelik manifesto
IŞİD'den 16 maddelik manifesto
GİRİŞ 12.06.2014 17:44 GÜNCELLEME 12.06.2014 19:22
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

IRAK'ın en büyük kenti olan Musul'u ele geçiren Irak Şam İslam Devleti (IŞİD)'in sosyal medya bağlantıları üzerinden Musul'da uygulanacak kuralları açıkladığı belirtildi. IŞİD'in açıkladığı kuralların şu şekilde sıralandığı belirtildi: 'Kadınlar zorunlu olmadıkça evlerinden ayrılamayacak. Evden çıkanlar ise, İslami kurallara göre giyinmek zorunda. Hırsızlar şeriat kurallarına göre cezalandırılacak. Bu kural özellikle, kamuya ait para ve mallara el koyanlar için geçerli.

Savaştan elde edilen ganimetin kullanılma biçimi ve dağıtılmasında sadece Müslümanların imamı olan Ebu Bekir Bağdadi yetkilidir. -Müslümanlar 5 vakit namazını, namaz saatlerinde camilerde kılacak.

Musul ve çevresindeki aşiret liderleri, düşman ve hainlerle işbirliği içerisinde olmayacak. 'Dinsiz' kurumlar adına şimdiye kadar görev yapmış polis, asker ve taraftarlar tövbe edecek, değilse idam edilecek.

Alkol, sigara ve uyuşturucu kullanılmayacak. IŞİD organizasyonu dışındaki tüm toplantı ve gösteriler yasak. IŞİD üyeleri dışında kimse silah taşımayacak. Kentte ölüler için yapılan tüm türbeler, anıtlar ve mozoleler yıkılacak.

KAYNAK: NTVMSNBC
YORUMLAR 12
  • Mehmet ünsal 9 yıl önce Şikayet Et
    Dünya ve en aptalıda biliyorki. İşid değil kim olursa olsun petrol bölgelerine batının çıkarı dışında saldıran, giren, el koymaya çalışan batının saldırısına uğrar. Bunu işid denilen 5-10 yada 20 bin kişilik gurubamı yapamıyacaklar? 1300 kişiyle musulu almışlar peh neremizle gülsek acaba? O zaman şunu iyi bilmeli bunlar islamın adamları olamazlar içlerinde olanlar varsada kim tarafından yönetildiklerini bilmiyorlardır. Gavurlar orta doğuyu yeniden kuruyorken islam devleti kurulmasına mı izin verilecek. Türkiye' ye apaçık tehdittir bu "ayağını denk al pkk dan daha güçlü bir terörü başına salarız!" Adamlar girsin ırak' a onlarca yıl istedikleri düzeni sağlamaya çalışsınlar sonrada 5-10 bin kişiye bıraksınlar öylemi? Yedirmezler. Dünyada ne kadar petrol kaldı ki? Kalanı da Türkiye' ye yedirmezler arkadaşlar. Şundan eminimki işidin içinde türk bile vardır. Zavallılar islama hizmet ettiklerini sanıyorlar. Bunlarmı şeriat devleti kuracak? Şeytan sağdan yaklaşır...
    Cevapla
  • ErhanKARAGÖZ 9 yıl önce Şikayet Et
    akampulak !!!. Saf olmak aptal olmaktan daha iyidir kardeşim ... dikkatle yazdığımı okursan ışid in yaptıklarını savunmuyorum dedim .. okuduğunu anlayamama gibi bir özelliğin var sanırsam
    Cevapla
  • sadbinebivakkas 9 yıl önce Şikayet Et
    akampul ak. Senin mslüman deyip OY verdiklerin böyle bir manifesto yayaınlasın??? ABD mi korkulmaya layık yoksa ALLAH mı? Münasık gimisin. Maderlerde islam zıt ne var???
    Cevapla
  • akampul ak 9 yıl önce Şikayet Et
    Erhan Karagöz, tam Saf Bir Müslümana yakışır bir açıklama yapmışsın tebrik ederim!! ..... Yani gülüyorum sana. Adam kaçırma, mazlum günahsız dinlemeden öldürme, her haltı işliyor bu örgüt. Ve sen bu yapmacık manifestoyu göstererek İşidı neredeyse mücahid ilan ettin. Bu kadar kelam yeter sana. Arife tarif yeter...
    Cevapla
  • Fikrim Geldi 9 yıl önce Şikayet Et
    BUNLAR, HAÇLILARIN DÜNYAYI İSLAMİYETTEN SOĞUTMAK İÇİN KURDUĞU TEZGAHTIR..... Haçlı savaşlarıyla islamiyetin büyüyüp güçlenmesini yüzyıllardır engelleyemediler. O yüzden, önce dünyayı islamiyetten soğutarak yayılmasını durdurmaya, sonrada müslümanları birbirlerine kırdırarak yok etmeye çalışıyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor