S.Arabistan: Maliki'nin iddiaları gülünç

Suud el-Faysal, “Terörü desteklediğimiz yönündeki açıklamalar gülünç” dedi.

S.Arabistan: Maliki'nin iddiaları gülünç
S.Arabistan: Maliki'nin iddiaları gülünç
GİRİŞ 19.06.2014 18:08 GÜNCELLEME 19.06.2014 18:08
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Suud el-Faysal, Irak Başbakanı Nuri el-Maliki'nin ülkesini "Irak'taki terörü desteklediği" yönündeki açıklamasını "gülünç" olarak nitelendirdi.

Faysal, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 41. Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı'nın ardından düzenlediği basın toplantısında, Maliki'nin uyguladığı politikayla mezhepçiliği körüklediğini savundu.

"Maliki'nin Suudi Arabistan'ın terörü desteklediği şeklindeki iddiaları gülünç" diyen Faysal, Suudi Arabistan'ın terörden dolayı "en fazla sıkıntı yaşayan" ve bu konuda uluslararası alanda "en çok mücadele veren" ülkelerden biri olduğunu ifade etti. Faysal, teröre karşı mücadeleyi sürdüreceklerini de dile getirdi.

Ülkesinin, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünü, "terörist bir örgüt" olarak kabul ettiğini aktaran Faysal, Maliki'yi "terörle itham etmek" yerine, Suudi Arabistan'ın "uyguladığı siyaseti" takip etmeye davet etti.

YORUMLAR 2
  • cafer mutlu 9 yıl önce Şikayet Et
    Suudi Arabistandaki bazi zenginler. Suud el Faysal desteklemiyor . O bazi simarmis zengin gruplarin para harcamalarini kontrol altina almak kolay degil.Suud krali sorumsuz da degil.Sisi yi desteklediyse bir nevi Abdullah Gulun Sisinin cumhurbaskanligini tebrik etmeye benzer.
    Cevapla
  • MURAT UGUŞ 9 yıl önce Şikayet Et
    KEPAZELİĞİN DANİSKASI. Mısırda darbecileri alenen destekleyen suud değilmisiniz. suriyede terör guruplarını destekleyen el kaideyi desetekleyen suud siz değilmisini utanmadan gülünç diyorlar. gülermisin ağlarmısın
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'