Barack Obama'dan acil çağrı

ABD Başkanı Barack Obama, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Gazze'deki durumu telefonda görüştü.

Barack Obama'dan acil çağrı
Barack Obama'dan acil çağrı
GİRİŞ 28.07.2014 01:59 GÜNCELLEME 28.07.2014 03:29
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Beyaz Saray'ın açıklamasına göre, görüşmede Obama, ABD'nin, Hamas'ın İsrail'e yönelik roket ve tünel saldırılarını güçle şekilde kınadığının altını çizdi ve İsrail'in kendisini savunma hakkı olduğunu tekrar teyit etti.

Obama ayrıca Filistinli ölen sivillerle hayatını kaybeden İsraillilerin sayılarının giderek artmasına ve Gazze'de insani durumun kötüleşmesine yönelik ABD'nin ciddi ve giderek artan endişelerini tekrarladı.

ACİL VE KOŞULSUZ BİR ATEŞKES

Obama, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin çabalarına destek olarak, çatışmaları hemen sona erdirecek ve Kasım 2012 ateşkes anlaşmasını temel alan kalıcı bir 'düşmanlıkların sona erdirilmesi' anlaşmasına götürecek acil, koşulsuz insani ateşkesin tesis edilmesinin stratejik bir zorunluluk olduğunu dile getirdi.

ABD'nin, savaşı bitirecek Mısır'ın ateşkes girişiminin yanı sıra bölgesel ve uluslararası çalışmalara desteğini de yineleyen Obama, İsrail'in güvenliğini korumasının, sivillerin korunmasının, Gazze'de insanlık krizinin azaltılmasının önemini ve sürdürülebilir bir ateşkesin hayata geçirilmesinin Filistin yönetimini güçlendireceği gibi, hem Gazze'deki Filistinlilerin normal bir hayat yaşamalarını sağlayacağını hem de Gazze'nin uzun dönem kalkınma ve ekonomik ihtiyaçlarının ele alınmasına imkan sunacağını kaydetti.

ABD'DEN ÇÖZÜM ÖNERİSİ

Obama, ABD'nin, İsrail-Filistin çatışmasına kalıcı herhangi bir çözümün, terörist grupların silahsızlandırılmasını ve Gazze'nin silahlardan arındırılmasını sağlaması gerektiğine dönük görüşünü vurguladı. 

YORUMLAR 2
  • dudu durdu 9 yıl önce Şikayet Et
    el fetihin iki toplumlu tek devet çözümünü desteklemek lazım. filistinliler başka türlü vatanlarında rahat edemezler. Hamasın çabası boşuna. Ölen zavallı filistinlilere oluyor.
    Cevapla
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    islam alemi bu yüzden ABD düşman !. demir perde bloku dağıldıktan sonra ABD kendine düşman olarak islamı seçti, çünkü ABD sanayii düşmansız çalışamaz !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Haftaya damga vuran pozisyonun VAR kayıtları açıklandı
'İsraf' saltanatı ifşa oldu!