ABD'den kritik IŞİD açıklaması

ABD Genelkurmay Başkanlığı Operasyonlar Direktörü Korgeneral William Mayville kritik bir açıklama yaptı.

ABD'den kritik IŞİD açıklaması
ABD'den kritik IŞİD açıklaması
GİRİŞ 12.08.2014 04:37 GÜNCELLEME 12.08.2014 04:37
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Mayville, Irak'ın kuzeyinde terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) hedeflerine karşı düzenledikleri hava saldırılarının çok geçici bir etki yaptığını söyledi.

Mayville, Pentagon'da düzenlediği basın toplantısında, "Saldırılarımızı yoğunlaştırdığımız alanlarda çok geçici bir etki yaptık ve (IŞİD'in) daha doğuya Erbil'e doğru ilerleme konusundaki bazı taktik kararlarının önünü kesmiş olabiliriz. Benim tahminim, IŞİD'in toparlanmaya çalışıp başka yere hareket edeceği yönünde. Dolayısıyla IŞİD'in oluşturduğu tehdidin ivmesini bir şekilde kırmakta olduğumuz ya da kontrol altına aldığımızı söyleyemem" dedi.

''IŞİD'İN OPERASYONEL HIZI YAVAŞLADI''

Mayville, "Kuzey Irak'taki Amerikan hava saldırılarının IŞİD'in operasyonel hızını yavaşlattığını ve Erbil'e ilerleyişlerini geçici olarak sekteye uğrattığını düşünüyoruz. Ancak, bu saldırıların IŞİD'in genel kabiliyetlerini ya da Irak ve Suriye'nin diğer bölgelerindeki operasyonlarını etkilemesi pek muhtemel değil" diye konuştu.

IŞİD'in Irak ve bölgeye oluşturduğu tehdidden çok kaygılı olduğunu ifade eden Mayville, "Çok iyi organize olmuşlar, iyi teçhizatlanmışlar. Operasyonlarını koordine ediyorlar ve birden fazla eksende saldırma yetenekleri olduğunu şu ana kadar gösterdiler" yorumunda bulundu.

Mayville, ABD'nin şu anki operasyonlarının, Amerikan vatandaşlarını ve tesislerini savunmak, insani yardımlara destek veren ABD uçaklarını korumak ve Sincar Dağı'nı kuşatan IŞİD mevzilerini hedef almayı içerecek şekilde sınırlı bir boyuta sahip olduğuna işaret ederek, "Hava harekatını, halihazırdaki meşru müdafaa aktivitelerinin ötesine taşıyarak genişletme yönünde bir plan yok" ifadesini kullandı.

YORUMLAR 3
  • Serif GULİSTAN 9 yıl önce Şikayet Et
    IŞİD, ABD ve Batı'nın işi. ABD ve AB,IŞİD sayesinde silah stoklarını eritiyor.Oysa birinci günde bu hareketi önleyebiliyorlardı ve şu anda da hemencecik önleyebilirler.Ama kendi oluşturdukları bu oluşumu sonuna kadar etraflarına saldırtacaklar ve ellerinde bulunan silahlarını satıp tıpkı Saddam gibi işlerini bitirirler.IŞİD'da hem dolaylı yollardan yardım ediyorlar ve hem de ufak çaplı vuruyorlar. Batı politikası bu,yıllardan beri bu tür hileleri yaparlar. Adamlar bu konularda uzman.Baksanıza IŞİD'ın liderinin ismi Shimon Eilot'muş,yani Yahudi.Bu ne derece doğrudur bilmiyorum, ama şu bir gerçektir ki bu IŞİD sayesinde bir taşla iki ve daha fazla kuş vuruyorlar. Benim gördüğüm üç kuş; 1-Bunların zulümlerini hortlatarak İslam dinine darbe vuruyorlar.2-Bunları etrafa saldırtarak çevrede bir tehdit oluşturup, civar devletler silahlarını satıp bütçelerini kan ve göz yaşı üzerinden doldurmak. 3-Yeri geldimi bir kurtarıcı gibi IŞİD'i bitirip, bak sizi bu zalimlerden kurtardım deyip, bu halkları kendilerine bağlamak
    Cevapla
  • Serif GULİSTAN 9 yıl önce Şikayet Et
    IŞİD; ABD ve Batı işi.. ABD ve AB,IŞİD sayesinde silah stoklarını eritiyor.Oysa birinci günde bu hareketi önleyebiliyorlardı ve şu anda da hemencecik önleyebilirler. Ama kendi oluşturdukları bu oluşumu sonuna kadar etraflarına saldırtacaklar ve ellerinde bulunan silahlarını satıp tıpkı Saddam gibi işlerini bitirirler.IŞİD'da hem dolaylı yollardan yardım ediyorlar ve hemde ufak çaplı vuruyorlar. Batı politikası bu, yıllardan beri bu tür hileleri yaparlar. Adamlar bu konularda uzman. Baksanıza IŞİD'ın liderinin ismi Shimon Eilot'muş,yani Yahudi.Bu ne derece doğrudur bilmiyorum, ama şu bir gerçektir ki bu IŞİD sayesinde bir taşla iki ve daha fazla kuş vuruyorlar. Benim gördüğüm iki kuş; 1-Bunların zulümlerini hortlatarak İslam dinine darbe vuruyorlar.2-Bunları etrafa saldırtarak çevrede bir tehdit oluşturup, civar devletler silahlarını satıp bütçelerini kan ve göz yaşı üzerinden doldurmak. 3-Yeri geldimi bir kurtarıcı gibi IŞİD'i bitirip, bak sizi bu zalimlerden kurtardım deyip, bu halkları kendilerine bağlamak
    Cevapla
  • Yavuz Selim 9 yıl önce Şikayet Et
    Güldurme. Senin yetiştirdiğin elemanlar değilmi nasılda biliyor vede taktik veriyorsun.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 35 ile son dakika uyarısı: Dikkatli ve tedbirli olun!
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler