IŞİD'e en büyük darbe: 90 hedef yok oldu

ABD'e IŞİD'e yönelik gözünü iyice kararttı. Düzenlediği hava saldırıları ile son 72 saatte IŞİD'e ait 90'ı aşkın hedefi yok etti.

IŞİD'e en büyük darbe: 90 hedef yok oldu
IŞİD'e en büyük darbe: 90 hedef yok oldu
GİRİŞ 19.08.2014 08:09 GÜNCELLEME 19.08.2014 14:09
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış


ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, Amerikan ordusunun son 72 saatte Musul Barajı ve etrafındaki IŞİD terör örgütü hedeflerine 35 hava saldırısı düzenlediği ve toplamda 90'ı aşkın hedefi yok ettiğini açıkladı.

Pentagon Sözcüsü John Kirby, yaptığı açıklamada, "Son 72 saat içinde, Irak hükümetinin talebi üzerine, ABD ordusu, savaş uçakları ve insansız hava araçlarını kullanarak Musul Barajı ve etrafındaki IŞİD mevzilerini bertaraf eden 35 saldırı yürüttü. Toplamda, araçlar, teçhizat ve muharebe mevzileri gibi 90'ı aşkın hedefi yok ettik" ifadesini kullandı.

Irak güçlerinin barajı militanlardan temizlediğini ve kontrol ettikleri alanı daha da genişletmek için çalıştığını belirten Kirby, ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel'ın bu operasyonları düzenleyen askerlerden olağanüstü gurur duyduğunu bildirdi. Kirby, Hagel'ın, Amerikan askerlerinin gerek duyulduğu ölçüde bu tür misyonları devam ettirmeye hazır olduğunu bildiğini de kaydetti.

Bakan Hagel'ın, Irak güçlerinin bu operasyonda birlikte çalışma şeklini de takdir ettiğini ifade eden Kirby, bunun, Iraklıların IŞİD'e karşı savaşmada artan kararlılığını yansıttığını belirtti.

YORUMLAR 16
  • hasan yıldırım 9 yıl önce Şikayet Et
    Rııın rııın!. Ver gazı evladım ver gazı.
    Cevapla
  • mevhibe inal 9 yıl önce Şikayet Et
    Emperyalizm.... Kapitalist dünya için insanlar sadece birer sayı! Bu kafa 2003 de uyduruk mazeretlerle Ramazan günü bütün camilerden salalar verilirken de şehirleri bombalıyorlardı. Petrol Bakanlığı önünde nöbet tutarken çoluk-çocuk insanlar ölüyor, Devletin hazinesi-altınları, 6000 yıllık Kütüphane ve Müzelerde eserler çalınıyordu. Bugün de Petrol-Gaz ve boru hatlarını koruyorlar. verimli Mezopotamya topraklarına el koymak istiyorlar. Peşmerge aşkları! bu yüzden.
    Cevapla
  • alp alper 9 yıl önce Şikayet Et
    a-b-d güvenmeyin. kendin pişir kendin ye....tüm terör örgütleri abd üretimi...sonra bak sisin içinizden çıkan teröre ben adam ve para harcıyorum mantığı...bunu ancak hain arap yöneticilere yutturabilir artık...pkk nın bile kullandığı tüm silahlar abd menşeli
    Cevapla
  • Mustafa YILMAZ 9 yıl önce Şikayet Et
    eray efendi. İsmail erdoğanın yorumunu okursan ne demek istediğini anlarsın..bence şöyle bir geçmişsin.. el kaideyi kim kurmuştu? ve sonra işleri bitince yok etmeye başladılar..yani kendi çıkarları için kullandılar! ve bu örgütü islamla gaza getirdiler,işleri bitinceye kadarda onların islami düşüncelerine karışmadılar,aksine körükledileré!Şiddetin yönü kendilerine çevrilince hem onların üzerinden islam dini terör dini algısı yarattılar!yani bir taşla birçok kuş.. IŞİDte aynı mesele. ABD ve Hristiyanlık sadece kendi çıkarları için çalışır..Biz kendi yolumuza bakmalıyız..
    Cevapla
  • ali yavuz 9 yıl önce Şikayet Et
    bu vurma işine inanmak çok zor. ışid zaten ABD İNGİLTERE İSRAİL istihbaratları kudu zaten neden vursun kendi kurdukları örgütü
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı