Interpol IŞİD'i kınadı

Uluslararası Polis Teşkilatı Interpol, Amerikalı gazeteci James Foley'nin IŞİD terör örgütü tarafından infaz edilmesini kınadı.

Interpol IŞİD'i kınadı
Interpol IŞİD'i kınadı
GİRİŞ 21.08.2014 12:04 GÜNCELLEME 21.08.2014 12:04
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Merkezi Fransa'nın Lyon kentinde bulunan Interpol, resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, Genel Sekreter Ronald K. Noble'un gazeteci James Foley'nin IŞİD militanlarınca "barbarca" öldürülmesini şiddetle kınadığını bildirdi.

Açıklamada, Noble'ın "James Foley'nin IŞİD tarafından barbarca öldürülmesi, örgütün Suriye ve Irak'ta düzenlediği terör saldırılarında ahlaksızlıklarının geldiği noktayı ortaya koymuştur" ifadesine yer verildi.

Genel Sekreter Noble, masum bir insanın aleni şekilde katledilmesinin bütün dünyayı sarstığını ve bunun halen "kana susamış" teröristlerin elinde bulunan diğer masum kişilerin içinde bulundukları durumu gözler önüne serdiğini vurguladı.

Interpol Genel Sekreteri Noble, ayrıca, İngiltere'deki yetkililer tarafından da teyit edildiği üzere Foley'nin bir İngiliz vatandaşı tarafından öldürüldüğünü hatırlattı ve Ortadoğu'daki çatışma bölgelerine terör örgütleri bünyesinde savaşmak üzere giden başka ülke vatandaşlarının yarattığı tehdide karşı çokuluslu bir cevabın verilmesi gerektiğine dikkati çekti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Turgut İşleyen 9 yıl önce Şikayet Et
    Etkisi çok olan haber. ISID bir Amerikalıyı öldürdü. Tüm dünya baş sayfaya taşıdı. 2000 çoluk çocuk Yahudiler tarafından öldürüldü. Dünya kılını oynatmadı. Demek ki füze ile bomba ile öldürülen parçalanan çocukların haberde etkisi pek olmuyor. Yada Avrupa ve gelişmiş demokratik dünya ölüm şeklinin modern olmasını istiyor. Binlerce yıllık öldürme şeklini tasvip etmiyor. Bu bıçak silah ucunda olup bir bebeğe saplansa sorun olmayacak ama bıçak kurbanlık koyun keser gibi işlem yapınca etkisi çok olacak. Tasvip etmiyorum ama bu bir gerçek , etkisi çok oldu.
    Cevapla
  • emrah 9 yıl önce Şikayet Et
    tererüst. tererüst netenyahuyu ödüllendirin işte başınaza gelince kınayın tererüst her yerde aynıdır
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu
Başkan Erdoğan'dan Kürecik iddialarına cevap: Türkiye böyle bir şeye izin vermez