Sığınmacı sayısı 1 buçuk milyonu aştı

Terör örgütü IŞİD'in Musul'u ele geçirmesiyle başlayan saldırılardan dolayı yaklaşık 1,5 milyon Iraklı sığınmacı Kürt bölgesine kaçtı.

Sığınmacı sayısı 1 buçuk milyonu aştı
Sığınmacı sayısı 1 buçuk milyonu aştı
GİRİŞ 21.08.2014 14:24 GÜNCELLEME 21.08.2014 14:24

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Dış İlişkiler Sorumlusu Yardımcısı Dindar Zibari, bölgelerinde 1,5 milyon mülteci ve sığınmacının bulunduğunu ifade etti.

Cihan Haber Ajansı'na konuşan Dindar Zibari, Duhok'ta mültecilerin sayısının beklenmedik bir şekilde arttığını, bu şehirde Sincar bölgesinden kaçan Ezidi Kürtler ile birlikte mülteci sayısının 700 bini bulduğunu aktardı.

Erbil'de ve Süleymaniye'de 800 bin mülteci bulunduğunu söyleyen Zibari, ancak mültecilerin iki şehirdeki dağılımı hakkında net bir bilgiye sahip olmadıklarını dile getirdi.

BAHIRKE BÖLGESİNDE 500 AİLE KAMPTA

Erbil'de mültecilerin sayısı gün gittikçe artıyor. Genelde şehir dışında kamplar kuruluyor. Ancak şehir dışında boş alanların azalması ile beraber kamplar şehir içine yakın yerlerde kurulmaya başlandı. En son Erbil'in 2 kilometre uzaklığındaki Bahırke bölgesinde 500 ailelik kamp kuruldu. Kampta Musul'dan kaçan 6 bin Arap vatandaşı yaşıyor.

"AYRIMCILIK YAPMIYORUZ"

Bahırke Kampı'nın sorumlusu Muhammed Bahadin ise etnik gruplar arasında ayrımc

ılık yapmadıklarını ve herkesi kucakladıklarını vurguladı.

Kürt Yönetimi bölgelerindeki nüfusun yarısı kadar mültecinin geldiğini söyleyen Bahadin, uluslararası toplumun yardımlarının ulaşmaması halinde insanî krizi yönetmekte zorluk yaşacaklarını dile getirdi.

ZOR ŞARTLAR ALTINDALAR

Kampta yaşayan vatandaşlar ise çok zor günler geçirdiklerini ifade ediyorlar. Ancak IŞİD'in Musul'da ve diğer bölgelerde kalan akrabalarına zarar verecekleri endişesiyle kamera önünde konuşmayı reddediyorlar. Vatandaşlar bir an önce savaşın bittiğini ve evlerine dönecekleri günü bekliyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ve ASELSAN onu da bitirdi! Oyun değiştirecek müthiş sistem...
İkinci Köksal vakası! CHP'li aday kapıyı DEM Parti'nin suratına çarptı: Şerefsizlere...