IŞİD sözcüsü Ebu Musa öldürüldü iddiası

Daha önce Türkiye'ye tehdit mesajı gönderen IŞİD sözcüsü Ebu Musa Suriye'de öldürüldü.

IŞİD sözcüsü Ebu Musa öldürüldü iddiası
IŞİD sözcüsü Ebu Musa öldürüldü iddiası
GİRİŞ 22.08.2014 10:50 GÜNCELLEME 22.08.2014 12:19
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Suriye birlikleri IŞİD'in ülkenin kuzeyinde ele geçirmeye çalıştığı hava üssünün etrafında yürüttükleri ağır saldırılar sonucunda çok sayıda cihatçı militanı öldürdü. Öldürülenler arasında Türkiye’yi tehdit eden IŞİD’in basın sözcüsü Ebu Musa ve örgütün önde gelen komutanlarından Ebu Salem El Jazravi'nin de bulunduğu iddia edildi.

Rakka’daki Tabka Hava Üssü’nüne haftalardır saldırı yapması beklenen IŞİD’e Suriye hükümeti ağır darbe vurdu.

Son günlerde IŞİD, hava üssüne kuşatmasını sıklaştırmıştı. Suriye resmi haber ajansı SANA’ya konuşan bir askeri yetkili “çok sayıda teröristin yok edildiğini” açıkladı.

150'DEN FAZLA MİLİTAN ÖLDÜRÜLDÜ

Beyrut merkezli Al Mayadeen televizyonu Tabka yakınlarında pusuya düşürülen 150’den fazla IŞİD militanının öldürüldüğünü belirtti.

Suriye hükümetine yakınlığıyla da bilinen Lübnan Hizbullahı’na ait El Manar haber kanalı da benzer rakamlar verdi.

TÜRKİYE'Yİ TEHDİT EDEN EBU MUSA'NIN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ İDDİASI 

Rakka Medya Merkezi isimli bir aktivist grubu Suriye ile IŞİD arasındaki çatışmalarda, Türk basınında haberlere konu olan IŞİD’in basın sorumlusu Abu Musa’nın da öldürüldüğünü iddia etti. Vice News sitesinde yayımlanan bir belgeselde Ebu Musa, Türkiye hükümetini Atatürk Barajı’nı açmazsa, İstanbul’a saldırmakla tehdit etmişti.

Ebu Musa, Türk hükümetine seslenerek, “Mürted hükümet kararlarını gözden geçirsin diye dua ediyorum. Eğer gözden geçirmezse İstanbul’u özgürleştirerek biz gözden geçireceğiz” demiş, muhabirin “Bu bir tehdit mi” sorusuna ise “Evet açık bir tehdit. Onlar açmazsa inşallah biz onu İstanbul’dan açarız” yanıtını vermişti.

Aynı kaynak IŞİD’in diğer basın sözcüsü Ebu Abdullah el Ansari’nin de öldürüldüğünü iddia etti.  İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemcileri de Ebu Musa ile el Ansari’nin ölümlerini doğruladı. 

IŞİD'in komutanlarından Ebu Salem El Jazravi'nin de dün sabah öldürülenler arasında olduğu iddia edildi. El Jazravi'ye ait olduğu ifade edilen bu fotoğraflar basında yer aldı.

YORUMLAR 13
  • Tuncay Kılıç 9 yıl önce Şikayet Et
    bu hain cezasını bulmuş... inşallah diğer kendini müslüman gören diğer isid çilerde cezasını bulur..islamiyetin en sinsi ve pis düşmanı işte bu münafık hain gruplarıdır... Allah onların cezalarını per ağır ödetir, ama asıl müslüman aleminin kendine çeki düzen vermesi gerekir.
    Cevapla
  • ramazan kılıç 9 yıl önce Şikayet Et
    milletin ferdine cevap. Yerinde sabit durun demesi onlarla mücadele etmeyin demek değil.Onlara girmeyin anlamındadır.Gayb dan bahseddinizde galiba sizde hadisi şerifleri zayıf ve uydurma olduğunu savunanlardansınız.Peygamber efendimizin sav in ümmetini uyarması gayet normal ve doğaldır.
    Cevapla
  • Bumin Kağan 9 yıl önce Şikayet Et
    kafa yemek. ne sehidi yav kafayimi yediniz siz , su arapliktan kurtulun artik !
    Cevapla
  • mansur yiğit 9 yıl önce Şikayet Et
    lanet. Bebek katili Esed rejimine ve destekçilerine Allah şu mübarek Cuma gününde lanet etsin.
    Cevapla
  • hacegan_sufi 9 yıl önce Şikayet Et
    Erhan Gedike cevabım. Güzel kardeşim şehitliğin çok türlüsü vardır şartları da vardır. Ehil hocalardan öğrenebilirsin bunları ancak bu şartların arasında Esede karşı savaşan sünni guruplarla savaşırken ölmek, kendini halife ilan etmiş (daha doğrusu ettirilmiş) amerikan yöneticileri ile fotoğrafları olan mossad ajanı bir yahudinin peşinden giderken ölmek, masum silahsız veyahutta o veya bu şekilde esir alınmış insanların kafalarını kesip onlarla top oynayıp sonra ölmek, kendilerinden hariç herkesi kafir ilan eden terör örgütü saflarında çarpışırken ölmek, İslamı karalamak ve terörist=islam algısını oluşturmak için en vahşi cinayetleri üzerine kameraya alıp gerçekleştirmek sonra da bir kurşunla ölmek gibi saydığım durumlar şehitlik için yeteli olmasa gerek!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kral 2. Abdullah'tan son dakika operasyon açıklaması! İsrail'i resmen uyardı
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt