Irak polisi katliamı örtbas etti

Irak polisinin, Blackwater'ın paralı askerlerinin sokakta sivilleri öldürdüğüne dair delilleri yok ettiği ortaya çıktı.

Irak polisi katliamı örtbas etti
Irak polisi katliamı örtbas etti
GİRİŞ 28.08.2014 09:56 GÜNCELLEME 28.08.2014 12:22
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Özel güvenlik şirketi Blackwater'ın paralı askerleri, Irak'ta 2007'de sokakta kasten sivilleri öldürdü. ABD'de görülen davada şoke eden bir gelişme yaşandı. Irak polisinin bu suçlamayı kanıtlayacak delilleri yok ettiği belirtildi.

Irak'ta 2007 yılında hiçbir gerekçe olmadan kasten ateş açarak sivilleri öldürmekle suçlanan Amerikan özel güvenlik şirketi "Blackwater" çalışanları hakkında ABD'de görülen davada savunma avukatı, Irak polisinin bu suçlamayı kanıtlayacak delilleri ortadan kaldırdığını belirtti.

Haziran ayında görülmeye başlanan davada, eski Blackwater çalışanı Paul Slough'u temsil eden savunma avukatı Brian Heberlig, Irak ulusal polisinin, olay yerindeki kanıtları ortadan kaldırdığından işin aslının hiçbir zaman bilinemeyeceğini söyledi.

Savcı Anthony Asuncion, federal jüriye, Blackwater çalışanlarının 7 yıl önce Bağdat'ın Nisur Meydanı'nda düzenlediği saldırının, ardında "kanlı, delik deşik edilmiş cesetler" bıraktığını söylemişti.

ABD'deki tahkikat jürisi Mayıs ayında Nicholas Slatten adlı eski Blackwater çalışanının birinci derece cinayet suçlamasıyla yargılanmasına karar vermişti. Jürinin kararı, Slatten hakkındaki suçlamaların zaman aşımına uğradığı gerekçesiyle düşürülmesine ilişkin daha önce açıklanan bir mahkeme kararından haftalar sonra gelmişti.

14 SİVİLİ ÖLDÜRDÜ 

Slatten ve Slough ile yine iki eski Blackwater çalışanları Dustin Heard ve Evan Liberty, Eylül 2007'de ateş açarak 14 sivili öldürdükleri, 12'den fazla sivili yaraladıkları iddiasıyla yargılanıyor.

Sanık avukatları, direnişçilerin silahlı saldırısına uğrayan çalışanların, kendilerini savunmak için ateş açtığını savunuyor.

Slatten, suçlu bulunması halinde ömür boyu hapisle cezalandırılabilir, diğer sanıklar da en az 30 yıl hapis cezası alabilir.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • kayra immune 9 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar klişe ama ben genede senaryoyu yazayım. Özel güvenlik şirketi başka bir ülkeye operasyon yapıyor.Herşey maddiyata dayalı.Operasyon yapılan ülke zaten işgal edilmiş.Bütün bir rejimi devirmişler.Amerika kendi oluşturduğu pisliği temizliyor güya.Neysee bunları zaten herkes biliyor.Rejimi deviriyorlar yerine kendi adamlarını koyup para vs vs kanıtlar yokediliyor.Şimdi Abd askeri kuvvet yolluyor felanda, yani bari pislik işlerini ordu içinde hallet.Ya arkadaş böyle bi saçmalık yok yahu ,bir şirket operasyon yapıyor.Adamlar buna izin vermişler.Yaptıkları işte gayet basit arkadaşlar uyuşturucu kara para ne varsa topluyorlar budur adamların yaptıkları işler.Ha diyebilirsiniz ki nerden biliyorsun bi kaynağın var mı diye .Eğer bu tip bi sorunuz varsa herhangi bi kaynağım yok.Ama mantıken bakınca saçmalığın danişkası olan bu olayı biraz hayal dünyamdan esinlenerek size bi senaryo olarak sundum.Adamlar çığrından çıkmışlar.Bide kendi mahkemelerinde aklıyorlar felan.Komedi adelet sistemiymişmiş komedi.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız