''Sınırları belli olmayan tek ülke İsrail''

Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas, İsrail yönetimine seslendi.

''Sınırları belli olmayan tek ülke İsrail''
''Sınırları belli olmayan tek ülke İsrail''
GİRİŞ 29.08.2014 15:50 GÜNCELLEME 29.08.2014 15:50
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Taha Dağlı'nın haberi...

Gazze'deki ateşkesin ardından bir televizyona röportaj veren Abbas, 1967 sınırlarına dönülmesi gerektiğini vurguladı, İsrail'in dünyada sınırları belli olmayan tek ülke olduğunu söyledi.

Mahmut Abbas, BM tarafından Filistin'e verilen Batı Şeria'nın A, B ve C olarak üç bölgeye ayrıldığını İsrail işgali nedeniyle bu toprakların da bölündüğüne dikkat çekti. Bu konuda İsrail ile sınırları kesin olarak belirlemek gerektiğini vurguladı.

"Biz İsrail'in her iki senede bir bize savaş açmasını değil sınırlarımızı bilerek yaşamayı istiyoruz" diyen Filistin Devlet Başkanı bu konuda "bir gün, bir hafta veya bir ay bekleyebiliriz ama 20 yıl asla bekleyemeyiz" dedi.

Filistin'deki uzlaşı hükümetiyle ilgili de açıklama yapan Mahmut Abbas, bu konuda Hamas'ı eleştirdi. Abbas, El Fetih liderliğindeki uzlaşı hükümetinin Gazze'yi de kapsayıp, kapsamayacağı konusunda endişelerini dile getirirken, Hamas'ın Gazze'de bir gölge hükümet olduğunu bunun da uzlaşı hükümetini riske soktuğunu iddia etti.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 1
  • halil soba 9 yıl önce Şikayet Et
    BU GİDİŞLE SINIR ÇİZECEK TOPRAK BULAMAYACAKLAR.KÖKTEN YOK OLACAKLAR.. Nazilerin yahudileri katlettiğnin bir sebebi varmış.Şu anda dünya barışını gölgeleyen tek ülke konumunda yahudiler ve israil lobisi.Ülke sınırlarına hapsolmamak için sınırlarını belli etmiyorlar ama bu gidişle sınır çizecek topraklarıda kalmayacak ellerinde.Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!
İstiklal'deki bombalı saldırı davasında karar verildi