Almanya'dan Kuzey Irak'a silah sevkiyatı

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, IŞİD örgütüne karşı Almanya'nın Hollanda'dan uçakla Kuzey Irak'a silah ve mühimmat gönderdiğini söyledi.

Almanya'dan Kuzey Irak'a silah sevkiyatı
Almanya'dan Kuzey Irak'a silah sevkiyatı
GİRİŞ 05.09.2014 21:31 GÜNCELLEME 05.09.2014 21:31

Galler'deki NATO zirvesi sonrası açıklama yapan Hollanda Başbakanı Mark Rutte, "IŞİD'ın Irak'ta işlediği olduğu bu vahşet durdurulmalı. Biz uluslararası toplumla birlikte bu vahşete karşı hareket ediyoruz." dedi.

ABD ve diğer ülkelerle IŞİD'e karşı mücadelede geniş bir koalisyon kurmak için çalıştıklarını söyleyen Rutte, "En geniş kapsamlı koalisyon ile IŞİD tehdidine karşı ortak mücadele için neler yapabileceği hesaplanıyor. Hollanda olarak biz daha fazlasını yapmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Hollanda daha önce IŞİD ile mücadeleye destek için Kuzey Irak'a bin kask, bin yelek, battaniye göndermişti.

ALMANYA'DAN 70 MİL EUROLUK SİLAH YARDIMI

Almanya'nın Kuzey Irak'a 70 milyon euro değerindeki silah yardımında tanksavar, füze ve uzun namlulu otomatik tüfekler de bulunuyor. Kuzey Irak’a gönderilen Alman silahlarıyla 10 bin Peşmerge’nin donatılacağı belirtildi. Silahlar arasında 30 adet Milan adlı tanksavar, 500 roket, 16 bin otomatik tüfek, 10 bin el bombası, 40 makineli tüfek, 4 bin kurşun geçirmeyen yelek ve kask da bulunuyor.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler