Araplar yeni hükümeti memnuniyetle karşıladı

Irak'ta Haydar el-İbadi başkanlığındaki yeni hükümetin güvenoyu alması bölgede ve Arap ülkelerinde memnuniyetle karşılandı.

Araplar yeni hükümeti memnuniyetle karşıladı
Araplar yeni hükümeti memnuniyetle karşıladı
GİRİŞ 09.09.2014 16:22 GÜNCELLEME 09.09.2014 16:22

Arap Birliği'nin yanı sıra İran ve Mısır'dan yapılan açıklamalarda Irak'ta yeni hükümetin kurulmasının bu ülkede güven ve istikrarın yeniden hakim olması için olumlu bir adım olduğu ifade edildi.

Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi, yaptığı yazılı açıklamada, "İbadi'nin yeni hükümeti kurabilmesi bu ülkede istikrar ve güvenliğin sağlanması için önemli bir başarıdır" dedi.

Arap Birliği'nin Irak'taki yeni hükümet ile dayanışma içinde olduğunu ve teröre karşı mücadele çabalarını desteklediğini belirten Arabi, IŞİD'in bu ülkedeki faaliyetlerinin insanlığa karşı işlenmiş savaş suçu niteliği taşıdığını, bu kritik dönemde Arap dünyasının ve uluslararası güçlerin Irak'a destek için birleşmesi gerektiğinin altını çizdi.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani de Irak'ın yeni Başbakanı Haydar el-İbadi'yi parlamentoda güvenoyu almasından dolayı kutladı.

İran resmi haber ajansı İRNA'nın haberine göre Ruhani, kutlama mesajında "Ümit ediyorum ki sizin döneminizde ülkeniz tam bir huzura kavuşur" ifadesini kullandı.

Mısır da Irak'ta yeni hükümetin kurulmasını memnuniyetle karşıladıklarını açıkladı.

Mısır Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Irak'ta yeni hükümetin kurulması toplumun tüm kesimlerinin yönetimde söz sahibi olması ve ülkenin geleceğinin inşası yolunda atılan olumlu bir adımdır" denildi.

Irak'ta Haydar el-İbadi'nin kabinesi dün gece parlamentodan güvenoyu almıştı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'