Yemen'de kanlı çatışma: 15 ölü

Yemen'de başkent Sana'da Husi Hareketi mensupları ile kabile güçleri arasında meydana gelen çatışmada 15 kişi hayatını kaybetti.

Yemen'de kanlı çatışma: 15 ölü
Yemen'de kanlı çatışma: 15 ölü
GİRİŞ 16.09.2014 13:32 GÜNCELLEME 16.09.2014 13:32

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Husi hareketi yanlıları Sana'nın kuzeydoğusundaki Vadi Zuhur bölgesine saldırı düzenledi. Bölgedeki kabile milislerinin saldırıya karşılık vermesiyle meydana gelen çatışmada 15 kişi öldü.

Husiler ve kabile güçleri arasındaki çatışmanın devam etmesi nedeniyle başkente çıkan bazı yollarda trafiğin aksadığı belirtildi.

Ayrıca başkent Sana'da ve kentin giriş noktalarında hükümet güçleri ve Husiler arasındaki gerilimin sürdüğü ifade edildi.

Öte yandan, ordunun, dün akşamki çatışmada çok sayıda kişinin öldüğü Cevf vilayetinin El-Gil ilçesinde Husilere ait karargahların bulunduğu bölgelere hava saldırısı düzenlediği kaydedildi.

Yemen'in başkenti Sana'da Husi Hareketi Lideri Abdulmelik el-Husi'nin çağrısıyla sokaklara inen Husiler, "hükümet karşıtı gösteriler" tertip ediyor.

Merkezi, Yemen'in kuzey bölgesindeki Sa'da kentinde bulunan Husi hareketi "Ensarullah", İran'ın Kum kentinde eğitim gören Hüseyin Bedreddin el-Husi tarafından 1992'de kuruldu. İran tarafından yönlendirildiği iddia edilen Husi'nin 2004'te öldürülmesinin ardından liderliğini Abdulmelik el-Husi'nin yaptığı grup ile Yemen ordusu arasında o tarihten bu yana zaman zaman çatışmalar yaşanıyor.

Ensarullah geçtiğimiz Haziran ayından bu yana Sa'da'dan Amran kentine doğru ilerleyerek ülkenin kuzey bölgelerini ele geçiriyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yüksek İstişare Kurulu toplantısında "anayasa" ele alındı
1 Mayıs gösterileri adı altında yasa dışı sol örgütler polise saldırdı