HRW'den Yemenli kadın aktiviste ödül

HRW'nin "2014 Alison Des Forges İnsan Hakları Olağanüstü Faaliyet Ödülü", Yemenli aktivist Osman'a verildi

HRW'den Yemenli kadın aktiviste ödül
HRW'den Yemenli kadın aktiviste ödül
GİRİŞ 16.09.2014 13:34 GÜNCELLEME 16.09.2014 13:34

Yemenli kadın aktivist Erva Abdu Osman, İnsan Hakları İzleme örgütü (HRW) tarafından verilen "2014 Alison Des Forges İnsan Hakları Olağanüstü Faaliyet Ödülü"ne layık görüldü.

HRW'nin resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, "Durmadan ve yorulmadan başkalarının hakları için yürüttükleri çalışmalar" nedeniyle, ödülün, Yemenli kadın aktivist Osman ile Kuzey Kore'den Shin Dong-Hyuk, Orta Afrika Cumhuriyeti'nden Father Bernard Kinvi ve Hindistan'dan Dr. M. R. Rajagopal'a verildiği belirtildi.

Açıklamada, "Osman, Yemen'de kadın hakları ve çocuk yaşta evliliklere karşı verdiği mücadelede ve 2011 yılında Ali Abdullah Salih yönetimine karşı gerçekleştirilen protestolarda ön plana çıkmıştı" ifadeleri kullanıldı.

Ruanda'da, 1994'te yapılan katliamlara tanıklık eden Alison Des Forges, HRW'de 20 yılı aşkın danışmanlık görevi yürütmüştü. Forges, New York'ta meydana gelen uçak kazasında hayatını kaybettiği 2009 yılına kadar insan hakları savunuculuğu yapmış ve birçok projede aktif olarak çalışmıştı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan Kürecik iddialarına cevap: Türkiye böyle bir şeye izin vermez
Son dakika haberi: Okullardaki yeni müfredat modeli açıklandı