IŞİD o bölgede çok ağır yara aldı!

ABD ve koalisyon güçleri, Kobani yakınlarındaki IŞİD hedeflerine hava saldırısı düzenledi.

IŞİD o bölgede çok ağır yara aldı!
IŞİD o bölgede çok ağır yara aldı!
GİRİŞ 28.09.2014 00:35 GÜNCELLEME 28.09.2014 01:21
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığından (CENTCOM) yapılan açıklamada, Amerikan ordusunun ortak Arap ulusların askeri güçleriyle IŞİD hedeflerine yönelik hava saldırılarına devam ettiği bildirildi.

Örgütün Suriye'deki hedeflerine savaş ve insansız hava uçaklarıyla 7, Irak'taki hedeflerine de sadece Amerikan ordusuna ait saldırı uçaklarıyla 3 yeni hava saldırısı düzenlendiği duyuruldu.

KOBANİ YAKINLARINDA IŞİD'E AİT YERLER İMHA EDİLDİ

Suriye'de, Haseke'nin güneyinde IŞİD'e ait bir aracın imha edildiği, yine aynı kentin yakınlarında örgütün karargahına ait bazı binaların yıkıldığı belirtilirken, Manbij yakınlarında ise örgütün komuta kontrol tesisine hasar verildiği kaydedildi.

IŞİD ve YPG arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı Kobani yakınlarında IŞİD'e ait bir binanın ve iki silahlı aracın imha edildiği ifade edildi.

Rakka yakınlarında ise örgüt kontrolündeki bir hava alanına, örgütün karargahına ve eğitim kampına hasar verildiği bilgisi paylaşıldı.

Suriye'deki hedeflere yönelik hava saldırılarının Suudi Arabistan, Ürdün ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin katılımıyla yapıldığı kaydedildi.

IŞİD IRAK'TA BÜYÜK KAYIP VERDİ

Irak'ta ise Erbil'in güneybatısında gerçekleştirilen üç saldırıda dört IŞİD silahlı aracının ve bir muharebe mevzisinin kullanılmaz hale getirildiği belirtildi.

Peşmerge güçlerinden alınan bilgiye göre, uluslararası koalisyona bağlı uçak, Musul'daki IŞİD hedeflerine yönelik hava saldırısı gerçekleştirdi. Saldırı sırasında 18 militan hayatını kaybederken, 32'si de yaralandı.

Saldırıda örgüte ait çok sayıda mühimmat ve ekipman da imha edildi.

Açıklamada uçakların operasyonların ardından bölgelerden güvenli biçimde ayrıldığı belirtildi.

YORUMLAR 7
  • Güçlü türkiye 9 yıl önce Şikayet Et
    Siyonist terörü bitmeden dünyaya barış haram. Bazı ülkeler Önce canavarı yaratır sonrada ah vah derler iki tarafa da silah satıp geçinirler,araşuna çözüm bulmazsa dahatırın SİLAH satarak geçinen ülkeleri yasa dışı tüm örgütleri taşeron lar aracılığı ile daima silah satmışlardır BİRLEŞMİŞ,MİLLETLER, buna çözüm bulmazsa bu savaşlara devam.
    Cevapla
  • Abdullah Altaylar 9 yıl önce Şikayet Et
    TÜRKİYE IŞİD,E MÜDEHALE ETMEMELİ. bize dokunmayan yılan bin yaşasın
    Cevapla
  • Yusuf Salih 9 yıl önce Şikayet Et
    İslam Devleti Baqıye.... Allah İslam Devleti mücahidlerinin yardımcısı olsun...
    Cevapla
  • sevilay 9 yıl önce Şikayet Et
    SADECE GÜLÜYORUM. ya siz iyimisiniz haber mi okumuyorsunuz abd pkk ya karşı olsaydı hertürlü desteği vermezdi herhalde pkk ya şimdi işide karsı pkk yı mı savunacak üstelik sözde tehdit olarak algılarken.bakın ben yıllar önce bir pkk lının itiraflarını okumuştum orda abd den gelen üst düzey yetkililerin kendilerine avrupada rahat gezmeleri için bm pasaportu ayarladıklarını söylüyordu.
    Cevapla
  • sevilay 9 yıl önce Şikayet Et
    HERŞEY UNUTULUYOR. abd almanya italya ve binumum adi devletler hep pkk ya yardım etti onlara pasaport bile çıkartıp avrupa ya kolaylıkla kaçırırken türkiye ne yaptıysa şimdide onu yapacak hiç birşey...siz böyle çözüm sürecine saldırıyorsunuz ya sizinle beraber saldıran adi ülke sayısı hiç az değil en başta iran .biz tam 40 bin insan ve milyarlarımızı kaybettik eğer bu savaş devam ederse kaybetmeye devam edecez.edecez de nereye kadar türkiye binlerce şehit verip son kuruşunu teröre harcayana kadar mı.çözüme dair öneri sunamayıp sadece ortalığı alevleyenler amacınız .NE.sizn bölünüyoruz dediğiniz ülke zaten bölünmüş devletin ak pariden önce bölgeye giden başbakan milletvekili bile yok.GİDEMEDİĞİN YER SENİN DEĞİDİR. .İNSANLARA KÜRTÇE KONUŞTUĞU İÇİN PİSLİK YEDİRİRKEN BİR ÖZÜR BİLE DİLEMEDİN AMA PKK BUNU PROPAGANDA YAPTI ONLARI KANDIRDI SEN GENE SUSTUN .AÇIK VE NET YA O TERÖRİSTLERİN SİVİL AYAĞINI HALLET ÇÜNKÜ DAĞDAKİ ÖLÜNCE KARDEŞİDE ÇIKACAK DAĞA.YADA O İNSANLARI DEVLETE KAZANDIR YOKSA SÜRÜP GİDER
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sözcü'den masabaşı asparagas haber: Elinde patladı!
Milli Eğitim Bakanı Tekin'den öğretmen atamalarına ilişkin açıklama