Sınırın öbür tarafı böyle görüntülendi!

Terör örgütü IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmalar Suruç ilçesine yakın sınır hattında devam ediyor.

Sınırın öbür tarafı böyle görüntülendi!
Sınırın öbür tarafı böyle görüntülendi!
GİRİŞ 28.09.2014 17:46 GÜNCELLEME 28.09.2014 17:46
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Yaklaşık bir haftadır Kobani'ye (Ayn el Arap) bağlı Mersimbel  civarında devam eden çatışmalar, öğlen saatlerinde şiddetlendi. Zaman zaman ağır silahların da kullanıldığı çatışmalarda, grupların ve  araçların mevzi alışı, Suruç ilçesinin Mert İsmail köyünden de görüldü.

Cep telefonuyla çekilen fotoğraflarda, Kobani şehir merkezi sınırına dayanan IŞİD militanlarının havan topuyla saldırması sonucu bölgede yaşayan bazı sivillerin yaralandığı görülüyor. Türkiye tarafındaki bazı vatandaşların ise çatışmaları izlemek için  yüksek tepelere çıkması dikkat çekti. Bu arada güvenlik güçlerinin sınır hattında aldığı önlemler ise devam  ediyor.

PYD: IŞİD 10 KİLOMETRE GÜNEYDE DURDURULDU
 
Suriye'de, Demokratik Birlik Partisi'nin (PYD) silahlı  kanadı Halk Savunma Birlikleri (YPG) ile terör örgütü IŞİD arasındaki  çatışmaların, Kobani ilçesinin 10 kilometre güneyinde devam ettiği bildirildi. PYD'nin Kobani'deki üst düzey yöneticilerinden Enver Müslim, AA  muhabirine telefonda yaptığı açıklamada, Kobani'nin merkezinde durumun sakin  olduğunu ancak çevre köylerde çatışmaların sürdüğünü söyledi.  Müslim, IŞİD militanlarının Kobani'nin 10 kilometre güneyinde  durdurulduğunu belirterek, "Direniş için erkeklerin tümü silahlandı" dedi. 
 
ABD savaş uçaklarının Kobani yakınlarındaki IŞİD hedeflerini vurmasını  "olumlu gelişme" olarak nitelendiren Müslim, "Eğer ABD ve diğer ülkelerin savaş  uçakları, havadan IŞİD'i vurmaya devam ederse bizim karadan örgüt militanlarını  etkisiz hale getirmemiz daha kolay olacaktır. Bizim işimizi zorlaştıran IŞİD'in  elindeki ağır silahlardır" diye konuştu.
 

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 1
  • KAYA TRABZONLU 9 yıl önce Şikayet Et
    pkk=ışid . hepsi aynı. şehrin göbeğinde otobüs bombalayan,doğuda polis lojmanlarını kundaklayan korkak pkklı teröristler, cesaretiniz varsa gidip ışide karşı savaşşanıza. onursuz,vicdansız,yaratıklar!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular