"IŞİD, Bağdat'ı kuşatıp bin asker öldürdü" iddiası

İngiliz basını, terör örgütü IŞID'in Bağdat'ı ele geçirmek için büyük bir saldırı başlattığını ve bin Irak askeri öldürdüğünü ileri sürdü.

"IŞİD, Bağdat'ı kuşatıp bin asker öldürdü" iddiası
"IŞİD, Bağdat'ı kuşatıp bin asker öldürdü" iddiası
GİRİŞ 29.09.2014 14:32 GÜNCELLEME 29.09.2014 16:24
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri Suriye'de IŞİD mevzilerini vururken, IŞİD, Irak'ta ses getirecek hamlesi için büyük saldırı başlattı. Terör örgütü IŞİD'in Irak'ın başkenti Bağdat'ta 2 kilometre yaklaştığı iddia edildi.

BİN ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

IŞİD'in dünkü saldırılarında 1000 Irak askeri veya Şii militanın öldürüldüğü ileri sürüldü.
 
İngiliz yayın kuruluşu BBC ve İngiliz gazetesi Daily Mail'in internet sitelerinde yer alan haberlere göre, terör örgütü IŞİD, Irak'ın başkenti Bağdat'ı ele geçirmek için büyük bir saldırı başlattı.
 
Başkent Bağdat'ın batısına 2 kilometre mesafede çatışan IŞİD'in bölgedeki birçok köyü ele geçirdiği iddia edildi.

İngiliz Daily Mail gazetesi, dünkü çatışmalarda binden fazla Irak askeri ve Şii militanın IŞİD tarafından öldürüldüğü ileri sürüldü.
 
İngiliz yayın kuruluşu BBC'de yer alan haberde ise, IŞİD militanlarının Bağdat'a 10 kilometre kadar yaklaştığı belirtildi.
 

YORUMLAR 17
  • İsmail Aga 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu topraklarda Kim öldü kim öldürdü belli değil. Sanki büyük bir holwood sahnesi kurulmuş herkes replik yapıyor
    Cevapla
  • ŞaH MaT 9 yıl önce Şikayet Et
    ŞaH MaT. IŞİD mi? ABD mi ? Herkes tutturmuş IŞİD kafa kesiyor müslüman bile değil. Peki siz ne kadar müslümansınız, Peki amerika ne kadar müslüman. Beki münferit olaylar olmuştur belki hatalar yapılmıştır ama bunun adı müslüman değil demek değil ki. Sorgulayın bakalım IŞİD mi müslüman sizler mi? IŞİD mi müslüman ABD mi? İsrail yıllardır FİLİSTİNLİ öldürüyor, Rusya yıllardır ÇEÇEN öldürüyor, Çin yıllardır UYGURLU öldürüyor, NATO örgütü yıllardır AFGAN yada PAKİSTANLI öldürüyor, Bu saydığım ve sayamadıklarım ölümü hakketmiyor AMA Yıllarca zülüm görmüş ve Din için ayaklanıp bir araya gelmiş olan müslümanlar kafa kesiyor diye ÖLÜMÜ HAKKEDİYORLAR DEĞİL Mİ ? Siz ey Müslümanım diyenler kime şirinlik olsun diye kime yaranmak için Müslümanların ölümünü istiyorsunuz, Bir kaç yalan haberler nedeniyle IŞİD çıları tecavüzcü yapıp ölüm diye bağırıyorsunuz peki bunların kaçı doğru, IŞİD'ın hatası yok mu? ELBETTE HATASI VAR TEK HATASI DİĞER MÜSLÜMANLARLA BİRLEŞMEMESİ VE BİRLEŞMEDİĞİ GİBİ ONLARLA SAVAŞMASIDIR.
    Cevapla
  • anton kanton 9 yıl önce Şikayet Et
    çekinmeyin maskenizi i. batı havadan bombalıyor ve adamlar halen canlı. zaten yok etme niyetinde de değiller yani işlerine geldiği gibi yapacaklar. zaten ilk sinyali verdiler pardon 70 iraklı asker öldürdük by friendly fire. neyse esas düşündürücü mesele işid bu lojistik desteği nerden sağlıyor yeme içme barınma bir tarafa. askeri malzemeleri hiç bitmez tükenmez gibi gözükmekte asıl bunları sorun yapıp istihbaratını edinip bu desteğin kesilmesini sağlamak maksatlı bir kara harekatı düzenlemeli.
    Cevapla
  • fırat barut 9 yıl önce Şikayet Et
    ziyaaa!. ey BBC ufak at. Amerika Bağdata girmek için günlerce hava bombardımanı yaptı.şimdi IŞİD elini kolunu sallayarak Bağdatın kapısına dayandı öyle mi?Nasıl bi kumpas arkadaş ya!Kafirler Ortadoğunun üzerinden ellerini çekmedikçe buraya barış gelmez.
    Cevapla
  • La Diyebilmek 9 yıl önce Şikayet Et
    “İslam Devleti’nin arkasında kim var?” 2Bölüm. * PKK'ya göre İslam Devleti'nin arkasında Türkiye var. * El Kaide, El Nusra ve diğer örgütlere göre İslam Devleti'nin arkasında neo-hariciler var. * Sufilere göre İslam Devleti'nin arkasında vahabiler var. * Mısır’daki selefilere (telefilere) harekete göre İslam Devleti'nin arkasında Şiiliği yaymaya çalışan İran var. * İhvanı Müslimin’e göre İslam Devleti'nin arkasında ABD ve İran var. * Müslümanlara göre ise, İslam Devleti'nin arkasında Muntakim ve Kahhar olan alemlerin rabbi Allah (azze ve celle) var!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi