'IŞİD lideri Musul'a kaçtı' iddiası

Kürdistan Demokrat Partisi, IŞİD Lideri Abu Bakr al-Bağdadi'nin Suriye'deki hava saldırılarından korkup Musul'a kaçtığını duyurdu.

'IŞİD lideri Musul'a kaçtı' iddiası
'IŞİD lideri Musul'a kaçtı' iddiası
GİRİŞ 30.09.2014 16:53 GÜNCELLEME 30.09.2014 17:07
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani'nin önderliğindeki KDP, IŞİD lideri Bağdadi'nin Suriye'deki Rakka şehrinde devam etmekte olan çatışmadalardan kaçmak için Irak'ın en büyük şehirlerinden biri olan Musul'a geldiğini bildirdi.

HAVA SALDIRILARINDA HEDEF ALINDI

Haber KDP'nin internet sitesinde açıklandı ve IraqiNews.com'da yayınladı. Uluslararası güçbirliğinin başlandığı Suriye'deki saldırılardan sonra Bağdadi'nin Suriye ile Irak arasında bir yere gitmesi için zorlandığını ve birkaç hafta öncesindeki hava saldırılarında Bağdadi'nin Anbar'a yapacağı yolculuk sırasında hedef olduğunu da yazdı.
 
Açıklamada "Bu Sabah, IŞİD'in silahlı teroristleri Musul sokaklarında gözdağı vermeye başladı." diye de eklendi.

YORUMLAR 6
  • mert akgün 9 yıl önce Şikayet Et
    rus gizli servisleri. rus gizli servisleri bu yapılanmayı snowdeninde yardımıyla açığa kavuşturdu.şimdi rusya geriden izliyor ve silah yardımıda yapıyor.rusyanın elindeki bu bilgilerle amerika rusya karşısında dahada güç kaybetmiştir.
    Cevapla
  • ard dra 9 yıl önce Şikayet Et
    pesmerge. asil buyuk abiniz abd yardim etmeseydi yine turkiyeye kacacaktini\z isid karsisinda da petrolunuz icin siz gibilere yardim ediyor abd, sizde bir gramlik muslumanlik olsa abd isidi bombaladikca halay cekip sevinmezsiniz ama kusura bakmayin siz 100 yildir 1000lerce km uzaktan gelen kafirler icin komsulariniza ihanet ediyorsunuz ve hala da akillanmadiniz. abd size bu yardimlari yapiyor da kurtdistani kurunca ne olacak bagimisz mi olacaksiniz?? hayir sadece abd nin bi kukla kucuk ulkesi ve kuresel sermayenin masasi olacaksiniz..
    Cevapla
  • La Diyebilmek 9 yıl önce Şikayet Et
    Dünyaca ünlü "El Arabiya" kanalına çıkan Iraklı bir devlet yetkilisi, Ebu Bekir El Bağdadi'nin ilmi, hayatı ve kişiliği hakkında bilgiler veriyor: . İsmi: İbrahim Avvad el İbrahim Abdulmumin Ali El Bedri. Lakabı: Ebu Bekir El Bağdadi yada Dr. Ebu Dua el Huseyni el Kureyşi.Irak ve Şam'daki İslam Devleti'nin genel valisi ve emiri. Rejim (Saddam) döneminde Samerra'daki Ahmed bin Hanbel Camii imamı idi. ُBağdat'taki El Kubeysi Camii'nde de imam ve hatip olarak görev yaptı. ekrit Üniversitesi'nde profesörlük yaptı. İslami İlimler'de doktora yaptı. 2003 yılında Felluje'de bir camide de imam ve hatipti.1971 yılında Samerra'da doğumlu. Üniversite, yüksek lisans ve doktora eğitimini Bağdat'taki İslami Üniversite'de tamamladı. Daha sonra profesör, öğretmen ve davetçi olarak çalıştı. slam kültürü ve şer'i ilimler ve fıkıh alanında geniş bilgiye sahip, geniş tarih bilgisine ve asil bir soya da sahip dindar bir aileden gelen Ebu Bekir El Bağdadi'nin amcaları da Irak'ta selefi davetçi. BU PROFİLİ Mİ ONA UYOR YOKSA SENİN İFTARA ETTİĞİN PROFİL Mİ?
    Cevapla
  • La Diyebilmek 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ın naleti yalancıların üzerine olsun ?.
    Cevapla
  • Alperen 9 yıl önce Şikayet Et
    Hadi Canım Sende. Ne Zamandan Beri Kürdistan Demokrat Partisinin Yaptığı Açıklamalar Doğru Oldu, Ne Zaman Bunların Açıklamaları Haber Niteliği Taşımaya Başladı. PKK Yine Kara Propaganda Yapmaya Çalışıyor Sizde Alet Oluyorsunuz. İSİD Teröristleri ile PKK Teröristleri Arasında PKK Tarafında Olmanızdan Dolayı Kınıyorum Sizi. İSİD dilim dilim doğruyor pkk'lıları Hala biz yıkılmadık ayaktayız mesajı veriyorlar orta okul öğrencisiyim ve ben bile yemiyorum bu yalanları sizde inanmayın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi