IŞİD militanları sıfır noktasında

Suriye’nin Kobani kentine saldırılarını aralıksız devam eden IŞİD’in ilerleyişi, Kobanililerin de Türkiye’ye geçişleri sürüyor.

IŞİD militanları sıfır noktasında
IŞİD militanları sıfır noktasında
GİRİŞ 03.10.2014 06:43 GÜNCELLEME 03.10.2014 10:40
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Kobani kuşatmasının 16. gününde kaçışlar devam etti. IŞİD zulmünden kaçan Kobanili Kürtler Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine bağlı Yumurtalık köyü geçiş noktasından Türkiye’ye sığınıyor.

Genci yaşlısı canını kurtarmak için evlerini barklarını geride bırakan Kobanililer AFAD’ın Mobil Koordinasyon Merkezi'nde kayıtlarını yaptırıyor.

Zorunlu göç yolunda ailelerin halleri de yürekleri burkuyor. Çölün ortasında günlerdir aç ve susuz bekleyen ailelerin çocuklarının bir çoğunun ayakkabısı dahi yok. Suruç Kaymakamlığı çocuklara bugün ayakkabı dağıttı. Aileler buradan kamyonlarla civar köy ve ilçelere götürülüyor. Buradan geçiş yapan İsmail adında bir yaşlı, bütün malının yağmalandığını, araçlarını Türkiye tarafına geçiremediğini dile getirdi. Çocuklarıyla sınırı aşan bir kadın ise burada kimsesinin olmadığını, nereye gideceğini bilmediğini söyleyerek çaresizliğini anlattı.

SINIRDA IŞİD HAREKETLİLİĞİ

Bu arada sınırın sıfır noktasında IŞİD militanlarının hareketleri çıplak gözle takip edilebiliyor.

Bazı IŞİD militanlarının sınırda koşarak yerden bir çanta aldıkları ve hızla bölgeden uzaklaşmaları dikkat çekti.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 9
  • Esad Kılıç 9 yıl önce Şikayet Et
    Amerika ya düşman olmamak mümkün değil fakat İŞİD ne sünni dir ne islamdır işid bildiğiniz haşhaşinin bir çeşididir. yani dinimizi küçük düşüren rezil bir örgüttür işid bizim savaşma yapımız kapasitemiz bellidir biz savaşınca girdiğimiz yerde kadınlara tecavüz etmeyiz bizden İslam ın girdiği bölgede herkes mutlu olur iyi ki geldiler diye
    Cevapla
  • Zenci Turk 9 yıl önce Şikayet Et
    Meraklısına Not. İnsanları şu şekilde düşünmeye zorluyorlar, dünya da amerikalılar vardır, samimi olarak amerikalıları sevenler vardır, ve de amerikan ajanları vardır. Dikkat ederseniz, gerçekten amerikanın değerlerine ya da kendisine düşman olmayı kimse aklından geçiremiyor. Eğer Irak benim ülkem olsaydı, ve ben orada bir sünni olsaydım, ülkem işgal edilseydi, muhtemelen bende amerikan düşmanı olurdum ve onlarla savaşırdım. Sonra burada yorum yapan kardeşler benim için, "Arkasında amerika var" derlerdi. Çünkü başka seçenek yok. Gelelim amerikayı sevmeyenlere. Amerika açıkça elim uzundur ve her yere yeter diyor. Ya benimle dostsundur ya da düşmansındır diyor, kimse itiraz edebiliyor mu ? Dün türk askerine çuval geçirip yerde sürüten, amerikalılar değil miydi ? IŞIDa kızıyorsunuz ama fırsat geçince aynısını amerika bize yapmadı mı ? Diyorum ki, stratejik olarak amerikalıların kafasına çuval geçirirmeye çalışıyorsa üzülmem. Her hareketin bedeli var. "Coca - Cola" larınızı alın ve izleyin
    Cevapla
  • hursit dilaver 9 yıl önce Şikayet Et
    welhasılıkelam. bu millet şu CHPnin dediğinin aksini yaptığı muddetçe huzura kavuşucaktır.akıl sorun. işte teskere oylamasında akıl soruldu.CHP ortada. dun agbaba namlı mebus,AKP,Tayyip bey İŞİDi aynı hizada tuttu haberturkte.hep kabahat onlarda yani.. esed masum,esedle makamında elini öpen bizimkiler masum. ŞAMIMA DOKUNMA diye amerikan saldırısı için canlı kalkan olmalarına ne demeli.ankaradan otobus kalkacaktı da can tatlı geldi.dunyanın en cani örutuymuş. ne yapmış. amerikan ve nusayri algılamalarına kanmayın.her yalanı söyliyeceklerdir.elin gavurundan daha iyi tanırız biz onları. bize kafa kaldırısa, o kafa kesilir.onlar da bilir bunu.onun için İŞİD KORKUSU YAYANLARDAN KORKUN ASIL..onlar asıl tehlike.. yoksa işid bizden osmanlı tokatını yiyeceğini bilir.nusayri esed oyununa gelmeyin.
    Cevapla
  • hursit dilaver 9 yıl önce Şikayet Et
    ihvanlarıma.. İŞİD turkiyeye saldırmadı.ırakta maliki denilen adam nedeni ile ezilen, işkence gören surundurulen,dışlanan sunni arapları kurtardı.yoksa İŞİD bu kadar başarılı olmazdı.. kuran kim. elbet esed ve amerika israil olabilir. bir harita vardı SUNNİSTAN,ŞİİSTAN,KURDİSTAN diye o bölge uçe bölunmuştu..bu bunun başlangıcıdır.sunnilere denize çıkış yok. sevinin.esed ve şiiler butun akdeniz sahiline hakim. kurtler gene nöbete tabi. turkiyenin guney komşusu oluyor..onun için İŞİD de ne yaptığını biliyor, Turkiye de.. ve asıl duşman hizbullah.. onlar da basra körfezinden denize açılacak. AMA BOSNAYA NASIL AYAKLARINI SOKACAK BİR DENİZ KENARI VERİLMEDİYSE ,AYNEN SUNNİSTAN MUSLUMANLARINA DA AYNI YASAK. KONUYOR NUSAYRİ MUHTEREMLER YAŞADI TABİ.nusayri muhibleri de sunniler azapta kalacak diye ellerini oğuşturuyor. yorumlardan göruyoruz.konu İŞİD yandaşlığı değil. İŞİD elbet sapık sunni. bizle ilgisi de yok.
    Cevapla
  • Burak Hakan 9 yıl önce Şikayet Et
    Hakan. Zenci Turk soylediklerine katiliyom bende, kimsi sorumlulara arastirmiyor sadece ISIDi hedef aldilar sanki isidi yok edince sorunlarin hepsi cozulucek, daha da beter olucak. Bende biliyom iside katilanlarin durduk yere katilmadiklarini bunlar iyi birsey yaptik larini inaniyorlar ve Islama faydalari oldunu inaniyor. Ama komutanlari bunlari ne yaziki kullaniyor kendi amaclari icin. Simdi Hollanda haberinde okudum ISID esir aldiklari kadinlari ya satiyormus veya odul icin militanlara verip irz larina geciyorlarmis, boyle bir cok haber pompalaniyor avrupada, islama karsi buyuk nefret doguyor avrupada, ISIDin Islama verdikleri zararlara bir bak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten kamuda tasarruf ve enflasyon açıklaması
CHP'nin Saadet'e gönderdiği vekil dönüyor! Saadet Partisi grubu düşebilir