Sisi öfkesini bakın kimden çıkardı

İslam Konferansı Örgütü toplantısında Mısır, ‘Kıbrıs Türk Devleti’ ifadesinin çıkarılmasını istedi.

Sisi öfkesini bakın kimden çıkardı
Sisi öfkesini bakın kimden çıkardı
GİRİŞ 07.10.2014 08:14 GÜNCELLEME 07.10.2014 08:14
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İslam Konferansı Örgütü’nün (İKÖ) New York’taki toplantısında Mısır’ın, Kıbrıslı Türklere yönelik tutumunun tartışma çıkardığı öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın BM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmaya tepki gösteren Mısır, öfkesini KKTC’den çıkarmak istedi.

İRAN VE BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ DESTEK VERDİ
 
İslam İşbirliği Teşkilatı Dışişleri Bakanları Yıllık Koordinasyon Toplantısı devam ettiği sırada, gece yarısı toplantıya değişiklik önergesi veren Mısır yönetimi, metinlerde yer alan ‘Kıbrıs Türk Devleti’ ibaresinin çıkarılmasını istedi.

Birleşik Arap Emirlikleri ve İran da Mısır’a destek verdi. Rumların karşı çıktığı bir noktaya Mısır’ın destekleyici olması şaşkınlık yaratırken, Türkiye ve KKTC yönetiminden tepki gecikmedi.

Mısır’ın tutumunu kabul edilemez olarak değerlendiren Türkiye’nin BM Daimi Temsilcisi Yaşar Halit Çevik’in, “Türkiye ile sorunu olan ülkeler bunu Türkiye ile çözsün. Kıbrıslı Türklerin haklarına saldırı kabul edilemez“ çıkışı yaptığı kaydedildi.

Toplantıda yer alan KKTC Dışişleri Bakanı Özdil Nami de kararı devlet başkanlarının aldığına dikkat çekti ve bu kararı ancak devlet başkanlarının değiştirebileceğine işaret etti. Tartışma üzerine taslak metin devlet başkanlarının onayına sunulamadı. Geçen yıl onaya sunulan metin geçerliliğini sürdürdü.
 
SİSİ GÜNEY'E GİDECEK
 
Olayla ilgili Milliyet’e konuşan KKTC Dışişleri Bakanı Nami, Mısır yönetiminin tutumunun etik ve ahlaki olmadığını kaydetti. Mısır’ın Devlet Başkanı Abdülfettah el Sisi’nin de önümüzdeki günlerde Güney Kıbrıs’ı ziyaret ederek, doğalgaz konusunda işbirliği anlaşmaları imzalayacağı öne sürüldü.
 

YORUMLAR 3
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    Unutturmamak Lazım !. Anlaşılan SİSİ yediği Osmanlı Tokadından, İRAN ise ÇALDIRANDA BOZGUNA UĞRAYAN ŞAH İSMAİLİN kuyruk acısını hala unutamamış !
    Cevapla
  • Sessiz Gemi 9 yıl önce Şikayet Et
    İran. Bu iran varya israile düşman filan değil. can ciğer kuzu sarması. Mısır hiç şaşırtmadı beni. abd söylettiriyor.sisiyi ne ırgalar Türk ifadesi.Aklına bile gelmezdi ki.
    Cevapla
  • pusula 9 yıl önce Şikayet Et
    ah iran ah. sen ne namussuz bir ülkesin ah ah
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler