Suriye'den Türkiye'nin teklifine ret

Suriye, topraklarında tampon bölge oluşturulmasını kesinlikle kabul etmeyeceklerini yineledi.

Suriye'den Türkiye'nin teklifine ret
Suriye'den Türkiye'nin teklifine ret
GİRİŞ 15.10.2014 14:20 GÜNCELLEME 16.10.2014 07:21
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Suriye resmi ajansı SANA'da yer alan Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında, "Topraklarımızın hiçbir bir noktasında herhangi bir gerekçeyle tampon bölge oluşturulmasını ve yabancı güçlerin topraklarımıza düşmanca müdahale etmesini kesinlikle kabul etmiyoruz. Suriye, dostlarıyla birlikte istişare ederek milli egemenlik, barış ve toprak bütünlüğünün korunması için gereken tedbirleri alacaktır" denildi.

Türkiye'nin, saldırılardan kaçan Suriyeli sivil halkın sığınması için oluşturulmasını istediği güvenli bölge talebinin eleştirildiği açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Suriye halkı, geleceğini ve tercihlerini belirlemede hak sahibidir. İçişlerine karışılmasına müsaade edilemez. Bu, uluslararası hukuk ile BM sözleşmelerinin ilke ve hedeflerinin apaçık ihlalidir. Türkiye hükümeti, Suriye'deki krizin başladığı günden bu yana egemenliğini tehdit etmeye, sistemli şekilde ülkedeki istikrarı ve toprak bütünlüğünü hedef almaya devam ediyor. Bu hükümet, silahlı terör örgütlerine siyasi, askeri ve lojistik her türlü desteği sağladı, onları barındırdı, eğitti, finanse etti, silahlandırdı, 83'den fazla ülkeye mensup teröristlerin geçişinde kolaylık sağladı."

Açıklamada "Türkiye'nin Suriye ve Irak'ı vuran bir terör üssü haline geldiği ve bunun bölge ülkelerini de tehdit ettiği" öne sürüldü.

YORUMLAR 3
  • adiga 81 9 yıl önce Şikayet Et
    Eee etme bulma dünyası.. Yıllarca terör örgütlerine yardım ve yataklık yapan Irak ve Suriye iş tersine dönünce ağlaşıyor. Etme bulma dünyası. 3,5 devlet olduklarını zanneden kendini bilmezler 700 yıllık devletle aşık atmaya kalkıyor. Sadece zaman meselesi.
    Cevapla
  • BÜNYAMİN EROL 9 yıl önce Şikayet Et
    tampon mu. ulen ülkeye türkiye hariç girmeyen kalmadı.
    Cevapla
  • süleymn Arpacı 9 yıl önce Şikayet Et
    ne tamponu. kaporta kalmamış tampondan bahsediyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Miçotakis'ten Yunan S-300'ünün Ukrayna'ya sevkiyatına veto
İki sektörde akıl almaz rakamlar! Devleti soymuşlar, maliye peşlerine düştü