Fransa'nın Kürtlere yardımı devam edecek

Fransa'nın Bağdat Büyükelçisi Mark Baret Fransa'nın, Kürt bölgesine yönelik askeri ve insani yardımlarının devam edeceğini söyledi.

Fransa'nın Kürtlere yardımı devam edecek
Fransa'nın Kürtlere yardımı devam edecek
GİRİŞ 23.10.2014 11:49 GÜNCELLEME 23.10.2014 11:49
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, Fransa'nın Bağdat Büyükelçisi Mark Baret'i kabul etti.

IKBY hükümetinin resmi sitesinde yayımlanan açıklamaya göre, Başbakan Barzani, Fransa ile ilişkilerine büyük önem verdiklerini vurgulayarak, Cumhurbaşkanı François Hollande'ın geçen ay Erbil'e gerçekleştirdiği ziyaretin kendileri için büyük anlam taşıdığını dile getirdi. Barzani, bütün alanlarda işbirliğinin ve yardımlaşmanın devam etmesini temenni etti.

Merkezi Irak hükümetiyle aralarındaki sorunların tümünü çözmekten yana olduklarını kaydeden Barzani, sonuç almak için Başbakan Haydar el-İbadi hükümetini desteklediklerini söyledi.

IKBY'nin Türkiye ve İran'la ilişkilerine de değinen Barzani, "Ankara ve Tahran'la ilişkilere büyük önem veriyoruz" dedi.

Baret de Fransa'nın, Kürt bölgesine yönelik askeri ve insani yardımlarının devam edeceğini ayrıca ülkesinden bir heyetin de bölgeye gelerek sığınmacıların durumuna ilişkin incelemede bulunacağını belirtti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    gaye kürtler değil, bu silahların ilerde Türkiyeye karşı kullanılması hedefleniyor !. şu 12senedir Türkiyenin ilerlemesi batının korkulu rüyası olmaya başladı, durdurmanın tek çaresi iç savaş yaratmaktır bunuda ancak kürtlerle yapabilirler, !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Şehirlerarası yollarda dolaşan insanlar tedirgin etti! İşte yaşanan ilginç anlar
DEM Parti Batman il binasında skandal görüntüler! Terör köşesi oluşturmuşlar