Hizbullah askerleri isyan etti

Lübnan Suriye sınırında Esed'e destek için savaşan Hizbullah askerlerinin bir bölümünün emirlere uymayarak isyan ettiği iddia edildi.

Hizbullah askerleri isyan etti
Hizbullah askerleri isyan etti
GİRİŞ 23.10.2014 19:16 GÜNCELLEME 23.10.2014 19:16
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Lübnan'da eğitim alan askerlerin, komutanları tarafından verilen emirleri yerine getirmediği ifade edildi.

Suriyeli muhaliflere yakın El Dorar haber sitesi, Lübnan kaynaklarına dayandırdığı habere göre, Hizbullah askerlerinin yeterince eğitim almadan ön saflara gönderilmesi ile ilgili problemler yaşandığı belirtildi. Lübnan’da bulunan Arsal’ın Jarrud bölgesinde kimi Hizbullah askerleri muhalif Nusra Cephesine karşı savaşmayı reddettikleri bildirildi. Problemin büyümesi üzerine Hizbullah lideri Nasrallah’ın bölgedeki askerleri ziyaret ederek, onları yatıştırmaya çalıştığı ve moral desteğinde bulunduğu belirtildi. Hizbullah komutanları, Nasrallah’a profesyonel eğitim alamayan acemi ve tecrübesiz askerlerin savaşın ön cephelerine gönderilmesi konusundaki rahatsızlıklarını ilettiği kaydedildi.

Nasrallah’ın ziyaretinin ardından bölgeye acemi askerlerin yerine profesyonel birliklerin gönderildiği ifade edildi.

Suriye'de isyanın başlamasının ardından yaklaşık 3 yıldır Hizbullah askerleri Esed ordusu saflarında muhaliflere karşı savaşıyor. Savaşta İran Cumhuriyet Muhafızları ordusu ile birlikte Lübnan Hizbullah askerleri Esed ordusunda ön cephede savaşıyor. Muhaliflerle girdikleri çatışmalarda sonucu çok sayıda Hizbullah askeri hayatını kaybetti.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 2
  • dudu durdu 9 yıl önce Şikayet Et
    yiyosa nasrallah kendisi ön safta çatışsın. eski komutanların liderlerin yaptığı gibi. yiyosa demirtaş sokağa çıksın taş atsın küçük çocukların eline 5tlye taş tutuşturtmasın. yiyosa kandildeki yaşlı teröristler gelsin hes bassın. yiyosa. elin çocuklarını piyon olarak kullanın kendiniz lüks içinde geğire geğire yaşayın. hadi bakalım yiyosa siz çıkın meydana.
    Cevapla
  • Skywolf 9 yıl önce Şikayet Et
    Hizbullatçık. Kendini de heder ettin, Nasrallatını da..Kaç oldu Suriyede kaybın?1500 mü yoksa daha fazla da saklıyor musun?İsraile karşı bu kadar kayıp vermedin, lakin söz konusu Sünni müslümansa cellat kesilirsin demi?Nooldu Nusradan tırsmaya mı başladın?Nusra; Allahın izniyle Lübnanda, Bekaada sizi inlerinizde vuruyor.Aşağılık herifler..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Alçakça anlaşmayı duyurdu!
Türkiye'den bir şehir var! İşte Dünyanın en iyi mimarisine sahip 25 şehri...