Tecavüzcüsünü öldüren idamlık kadının son isteği

İran'da kendisine tecavüze kalkıştığını söylediği eski bir istihbaratçıyı öldürmekle suçlanan Cebbari'nin son isteği bakın ne oldu.

Tecavüzcüsünü öldüren idamlık kadının son isteği
Tecavüzcüsünü öldüren idamlık kadının son isteği
GİRİŞ 27.10.2014 15:23 GÜNCELLEME 27.10.2014 15:24
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

İran, 26 yaşındaki kadın mahkum Melayeri Cebbari hakkında verilen tartışmalı idam kararını tüm uluslararası çağrıları hiçe sayarak cumartesi sabaha karşı infaz etti.

2007'de kendisine tecavüze kalkıştığını söylediği eski bir istihbaratçıyı kasten öldürmekten tutuklanan ve 2009'da idama çarptırılan 26 yaşındaki Reyhaneh Cebbari, şafakta Recayi Şehr Hapishanesi'nde asıldı.

"TOPRAĞIN ALTINDA ÇÜRÜMEK İSTEMİYORUM"

Cebbari, annesine mesajında son dileğini de iletti. Genç kadın, "Toprağın altında çürümek istemiyorum" ifadesini kullanarak annesinden yetkililerle görüşüp organlarını bağışlamasını istedi. Cebbari şunları yazdı: "Lütfen mahkemeye başvur ve onlara dileğimi ilet. Ben asılır asılmaz kalbim, böbreklerim, gözlerim bağışlanabilecek tüm uzuv ve organlarımın bağışlanmasını istiyorum. Organlarımın nakledildiği kişilerden ne bir buket ne de dua bekliyorum"

KAMPANYALAR SONUÇ VERMEDİ

İran'da sanatçıların başını çektiği pek çok grup dünyada Uluslararası Af'ın başını çektiği pek çok örgüt, ölüm cezasının bozulması ve yeniden yargılanması için kampanya yürüttü. Cinayet soruşturmasında pek çok soru işareti olduğu, genç kadının büyük baskı altında ifade verdiği, uzun süre avukatıyla görüştürülmediği, sonra avukatının değiştirildiği ve adil yargılanmadığına dikkat çekildi. BM iki yıllık yargı sürecinin kusurlarla dolu olduğunu belirtti. Genel kanı, maktülün eski istihbaratçı olmasının yargı sürecini etkilediğiydi. İran yargısı şeriat çerçevesinde Sarbandi ailesine defalarca af çağrısı yaptı, ama aile "Cebbari doğruyu söylemeden olmaz" diyerek reddetti.

YORUMLAR 14
  • erkan 9 yıl önce Şikayet Et
    Mustafa YILMAZ çok polisiye roman okuyorsun. Ne içtin, kafan güzel herhalde, hariçten gazel okuyorsun, bilmediğin konularda ne kadarda kesin konuşuyorsun. Allah-u Alem kim haklı kim değil !!!
    Cevapla
  • ucan kanat 9 yıl önce Şikayet Et
    obama sonrasi cumhuriyetciler gelsin iktidara görelim müslüman ülkelerin halini nasil tarumar olacak biraz daha sabir!!!
    Cevapla
  • ucan kanat 9 yıl önce Şikayet Et
    Allahin verdigi cani allah alir diyeceksin idam edeceksin bu ne mantigi allah askina.bunlari duydukca bu dinlerin yikilmasi gerekir diye düsünüyorum hemde hepsinin.richart dawkins e havale ediyorum adam sonuna kadar hakli.
    Cevapla
  • bilge HAN 9 yıl önce Şikayet Et
    NE siasi NE sunnisi. Kadinin aciklamalarindanda anlasilacagi gibi ahirete inanci olmayan oldukten sonra dilmeye inanmadigindan dolayi topragin altinda curumekten bahseden ateistin biri ALLAH u alem
    Cevapla
  • Dedakar adam 9 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar kız sunni olduğu için İdam edildi. sunni bir kız ,tecavüzcü şiayı öldürdüğü için idam edildi. kız şia olsa durum değişirdi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?