IŞİD liderinden militanlara Kobani şoku!

IŞİD lideri Ebubekir Bağdadi, örgütün önde gelen isimlerine gönderdiği mesajda Beka, Arsel ve Kobani’deki güçlerin çekilmesini istedi.

IŞİD liderinden militanlara Kobani şoku!
IŞİD liderinden militanlara Kobani şoku!
GİRİŞ 28.10.2014 09:29 GÜNCELLEME 28.10.2014 09:29
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Kobani'ye yönelik 40 günü aşkın süredir saldırılarını sürdüren IŞİD'in can kayıpları 500'lü rakamlara ulaşınca örgüt içinde tartışmalar başladı. Reyu'l Yovm gazetesinin Rakka'daki kaynaklarına dayandırdığı habere göre, Ebubekir Bağdadi, örgüt yöneticilerine gönderdiği mesajda, Lübnan'da çatışmaların erken başlatıldığını belirterek, sert eleştirilerde bulundu. Haberde, IŞİD'in üst düzey komutanlarının bir toplantı yaparak, Kobani'den çekilme konusunu değerlendirmeye başladığı da ifade edildi.  

Bazı örgüt liderlerinin Kobani’den çekilme konusuna itiraz ettiklerinin belirtildiği haberde örgütün Irak ’taki liderlerinin ise buradan çekilmeyle ilgili kararı örgütün şura meclisine bıraktığı bildirildi.

YORUMLAR 27
  • Vel.ab 9 yıl önce Şikayet Et
    boşuna kendimizi kandırmayalım.Şöyle bir düşünelim bize hiç işidden zarar geldimi ama pkk dan çok geldi ve halan zararı devam ediyor. enin de sonunda barışı ve çözüm sürecini bozacaklar bunun için kahin olmaya gerek yok..şu anda İki cephede savaşmak istemiyorlar.. sanki çözüm sürecine uyuyor görüntüsü veriyorlar..fırsat bu fırsat oraya peşmergeyi salmayalım ve barış sürecini pkk bozmadan biz bozalım..iki ateş arasında pkk hemen bitecektir...
    Cevapla
  • mebru 9 yıl önce Şikayet Et
    Tiyatro oynayarak Müslümanları avanaklaştırıyorlar. Adamın adı simon elliot. 2003 Irak işgalinin adı shock & awe, şok ve şaşkınlık. Niyet kaos-akıl tutulması-devamlı savaşlar. Plan bölgenin İsrail kontrolüne girmesi. Komşularla barış ve anlaşmalar bu yüzden engellendi.
    Cevapla
  • HalitBinVelit 9 yıl önce Şikayet Et
    Daha başdan söyledik IŞİD,in derdi kobani değil ...Bağdat,ı almak istiyorlar...Bağdat düşerse ırakda düşer.
    Cevapla
  • pirsusLu 9 yıl önce Şikayet Et
    musulu saatler içinde alan işid kobaniyi 44 gündür alamayınca psikolojik çöküntüye uğradı...
    Cevapla
  • pirsusLu 9 yıl önce Şikayet Et
    musulu saatler içinde alan işid kobaniyi 44 gündür alamayınca psikolojik çöküntüye uğradı...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 35 ile son dakika uyarısı: Dikkatli ve tedbirli olun!
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'