ÖSO, o ilçenin kontrolünü eline aldı

Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı birliklerin Suriye'nin Dera kentine bağlı Nuva ilçesinin kontrolünü tamamen sağladığı bildirildi.

ÖSO, o ilçenin kontrolünü eline aldı
ÖSO, o ilçenin kontrolünü eline aldı
GİRİŞ 10.11.2014 01:39 GÜNCELLEME 10.11.2014 01:39

Suriye Genel Devrim Konseyi'nden yapılan açıklamada, ÖSO'nun güneydeki birleşik güçlerinin uzun zamandan bu yana kuşattığı Dera'ya bağlı Nuva ilçesinin denetimini tamamıyla sağladığı belirtildi.

ÖSO birliklerinin Nuva ile Şeyh Niskin beldesi arasında yer alan rejim güçlerine ait yardım yollarını kesmesinden ilçeyi ele geçirdiği kaydedilen açıklamada, ilçe ve çevresinin silahlı muhaliflerin elinde olduğu bölgede hala çatışmaların da devam ettiği ifade edildi.

Açıklamada, yönetim karşıtlarının söz konusu ilçenin kontrolünü ele geçirmesinden sonra Suriye ordusuna bağlı birliklerin Nuva'dan çekilmeye başladığı belirtilerek, Nuva ilçesinde çıkan çatışmalarda rejimin büyük zayiat verdiği bildirildi.

ŞEYH MİSKİN BELDESİNİN YARISI MUHALİFLERDE

ÖSO'nun, Nuva ilçesinin kontrolünü sağladıktan sonra birleşik kuvvetlerin bir kısmını Şeyh Miskin bölgesine yönlendirdiği bildirilen açıklamada, "ÖSO, bölgede Esed güçlerinin tüm yardım yollarını keserek Şeyh Miskin beldesinin büyük bir bölümünün denetimini sağladı. Beldede iki taraf arasında şiddetli çatışmalar devam ediyor" değerlendirmesinde bulunuldu.

Açıklamada, silahlı muhaliflerin Dera çevresindeki Tel Um Horan, Tel el-Heş el-Şemeli ve Cenubi bölgeleri ile Haceciye tank taburu ve Rami petrol sahasının "Hedem el-Cudran" (Duvarların yıkılması) operasyonuyla söz konusu yerlerin denetimini sağladığı kaydedilerek, operasyona bölgedeki birçok muhalif tugay ve birliğin katıldığı ifade edildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti