IŞİD karargahına bombalı saldırı

Rakka Devrimcileri'nin, Rakka kentinde IŞİD karargahına bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda 15 kişinin öldüğü bildirildi.

IŞİD karargahına bombalı saldırı
IŞİD karargahına bombalı saldırı
GİRİŞ 21.11.2014 22:56 GÜNCELLEME 21.11.2014 22:56
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Rakka Devrimcileri saha komutanlarından Ebu İbrahim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rakka Devrimciler komutanı Ebu İsa'ya bağlı Saraya Tugayı'nın Rakka kentinde valilik binasının bir kilometre yakınlarında yer alan ve yabancı savaşçıların kaldığı IŞİD'in Camiat el İttihad karargahına bomba yüklü araçla saldırı düzenlediğini söyledi.

Saldırıda karargahın iki korumasının öldüğünü ifade eden Ebu İbrahim, "Karargaha düzenlenen saldırıda, hastane kaynaklarından edindiğimiz bilgiye göre 10-15 IŞİD üyesi hayatını kaybetti, onlarca kişi de yaralandı" dedi.

"Devrimcilerden IŞİD'e tehdit"

Kobani'deki Rakka Devrimcileri'nin saha komutanlarından Ahmed Ebu Lutfi, IŞİD'in Rakka'da 6 üyelerini idam etmesiyle Rakka Devrimciler Komutanı Ebu İsa'ya suikast girişiminde bulunmasından dolayı bugün kentteki karargahlarına bomba yüklü araçla saldırıda bulunduklarını dile getirdi.

Rakka'da IŞİD'e yönelik saldırılarının devam edeceğinin altını çizen Ebu Lutfi, "Kentte terör örgütüne yönelik başka eylemlerimiz de olacak. Eylemlerimiz her sokak ve caddede olacaktır" ifadelerini kullandı.

IŞİD'in kontrolündeki Rakka'da halka seslenen Ebu Lutfi şunları kaydetti:

"Rakka'da evleri IŞİD karargahlarının yakınlarında olanlar bu bölgelerden çekilin çünkü Rakka'da IŞİD'e yönelik saldırılarımız devam edecek. Bundan dolayı evleri terör örgütünün karargahlarına yakın olanları uyarıyoruz. Suriye'de terör örgütü IŞİD'e maddi ve manevi destek veren herkes hedefimizdir."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • Kuveyti 9 yıl önce Şikayet Et
    Bunun en güzel örneğini Allah azze ve celle tevbe suresinin sonunda veriyor. Konuşan Allah ileten Allah rasulu öğrenciler sahabe. VE peygamber başlıyor yeni ayetleri iletmeye. VE SAhabeler soruyor birbirine bu yeni ayetler kimin imamını artırdı. VE kalbi hastalıklı( günahlar ve münafıklığa yatkınlar)ların ise günahını fıskını artırdı. Demekki Önce günahlardan temizlenenlim ki Allah bize furkan( iyi ile kötüyü ayırt edecek güç)ı versin. Allah önce beni sonra sizi anlayanlardan kılsın. Selam ve dua ile...
    Cevapla
  • Kuveyti 9 yıl önce Şikayet Et
    Ey okuyucular sizde cok iyi biliyorsunuz ki rakka islam devleti (işid) nin suriye kalesi yani mutlak sekilde halk kabullenmiş nerdeyse hergun sevinc gosterileri duzenliyorlar. Ne yani bu devrimciler butun halki oldurecek mi işidi destekliyorlar diye:) komik. Sizin en buyuk devrimciniz cemal maruf (habis) turkiyeye kaçtı.size gore hava hos. Kari kiz olsun icki serbest olsun namaz kilmayalim. Kimse bize seriat cezasi vermesin. Ne guzel hayat be. Devam Aleykum:)
    Cevapla
  • Ehli Sünnet 9 yıl önce Şikayet Et
    kuzey kore lideri ölünce halk hüngür hüngür ağlamıştı. yeni liderlerine karşı da sevinç gösterilerinde bulunmuştu. sence neden? sadece korkudan.. Hz.Pegamber(sav) birine yüzünü ekşitti ve çevirdi diye ABESE süresinde uyarıldı.ışid kimseye merhamet etmiyor.ve zalimler topluluğuna hidayet verilmez.. gel sen vazgeç şu örgütten...
    Cevapla
  • sulhi alp 9 yıl önce Şikayet Et
    abd nin deyişiyle değil.benim kanımdan canımdan olan türkmen ve kürt kardeşlerimi katledip tecavüz ediyorsa terörist ışid tir... ayrıca ben abd ye de terörist diyorum.AYRICA seni ötekileştirmedim ve ötekileştirmemde...sence 2 yorumumun neresinde hakaret var.Ben ışide islam devleti demiyorum terör devleti diyorum buna mı hakaret diyorsun. Allah'ın dini vahşet dini değildir bu yüzden IŞİD islamiyetle alakası olmayan vahşiler topluluğudur.Kardeş benim gibi düşünmen veya düşünmemen beni bağlamaz ama islam düşmanı olan ışid e karşı tavır almanı bilmek isteriz..bak yine ötekileştirmiyorum seni .saygılar.........
    Cevapla
  • Kuveyti 9 yıl önce Şikayet Et
    Ya böyle uslup olmaz sulhi bey. hemen hakaret vari söylemlere başvuramazsınız. ne yani şimdi siz mi iyi oldunuz. ben senin gibi düşünmedim farklı görüş bildirdim hemen beni ötekileştirdin ve bana ya sev ya terk diyorsun. oldu mu ? Herkes biliyor ki abd ve medya kime terörist derse o terörist oluyor. yıllarca afgan mücahidleri denildi bu türkiyede sırf rusyaya karşı savaştı diye şimdi ne oldu abd dediki hayır onlar teröristdir ve bunun üzerine hepsi terörist oldu. medyanın bütün görüşünü bir kenara atın ve sadece ve sadece İbni kesir( tefsircilerin imamı kabul edilir) tevbe ve enfal surelerinin tefsirlerini okuyun ve bunun üzerine işid i düşünün. uygulamalarını düşünün. ve öyle karar verin. benim senin görüşünün önemli değil. çünkü akıllar mutlak doğruyu bulmaz. Allah bir ayet indirir zorumuza gidebilir. SAhabenin kine gitmedi mi ? gitti. eğer benim yahut senin kalbbin hastalıklı ise bizler VAllahi ayetleri güzel anlayamayız. şuan peygamber dahi olsa anlayamayız.
    Cevapla
  • sulhi alp 9 yıl önce Şikayet Et
    SAÇMALIYORSUN.ışid bir terördür.hemde yeryüzünün en vahşi terörüdür ve RAKKA DA halk korkudan sevinç gösterisi yapıyor.ve küçücük çocukların önünde kafa kesiyorlar sence bu mu islamiyet?ha çok beğeniyorsan bu durumu durma git yanlarına. yok istemiyorum diyorsanda kırd dizini sus....tamam mı saftirik arkadaşım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yazar Dursun Ali Taşçı son yolculuğuna uğurlanıyor
Son Dakika... 7 ilde 'Mahzen' operasyonları: Bir suç örgütü daha çökertildi!