Mahmud Abbas'tan İsrail'e uyarı!

Filistin Devlet Başkanı Abbas, "Kutsallarımıza, camilerimize ve kiliselerimize yaklaşmayın çünkü bu, bir patlamaya yol açar" dedi.

Mahmud Abbas'tan İsrail'e uyarı!
Mahmud Abbas'tan İsrail'e uyarı!
GİRİŞ 21.11.2014 23:57 GÜNCELLEME 22.11.2014 01:41

Abbas, Ramallah’ta düzenlenen Uluslararası Yerel Yönetimler Konferansı'nda yaptığı konuşmada, "Siyasi çatışmanın dini çatışmaya dönüşmesi konusunda daha önce uyarıda bulunduk, bulunmaya da devam ediyoruz" dedi.

İsrail'in siyasi çatışmayı neredeyse dini çatışmaya dönüştürdüğünü ifade eden Abbas, İsraillilere seslenerek, "Kutsallarımıza, camilerimize ve kiliselerimize yaklaşmayın çünkü bu, nerede sonlanacağı bilinmeyen bir patlamaya yol açar" ifadesini kullandı.

 Abbas, her iki taraftan da sivillerin öldürülmesini kınadıklarını, savaştan değil barıştan yana olduklarını ancak bu durumun Mescid-i Aksa'ya ve kutsal değerlere saldırıları görmezden gelme anlamı taşımayacağını kaydetti.

İsrail hükümetinin barış konusunda ciddi ise Yahudi yerleşim birimi inşa faaliyetlerinden vazgeçmesi gerektiğini vurgulayan Abbas, İsrail'e, "Doğu Kudüs'ün Filistin'in başkenti olduğu iki devletli çözümü kabul etme" çağrısında bulundu.

Filistin'in işgalden kurtulması durumunda yabancı desteği olmadan kendi ayakları üzerinde durabileceğini ifade eden Abbas, "135 ülke, bizi tanıyor. BM Güvenlik Konseyi'nde işgalin bitiş projesinin sunulmasını bekliyoruz. İşgalden ve yerleşim birimlerinden kurtulmak istiyoruz" diye konuştu.

İsrail'in politikaları, Filistinlilere yönelik gözaltı operasyonları, Mescid-i Aksaya'ya yönelik ihlaller nedeniyle Doğu Kudüs ve Batı Şeria'daki Filistin mahallerinde İsrail askerleriyle gerginlik yaşanıyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hakan Fidan'dan yeni Kandil yapılanmasına uyarı: Hatadan dönün
Ligden mi çekiliyorlar? Fenerbahçe'den flaş karar