Nobel ödüllü Malala'dan Taliban'a kınama

Ülkesinde kız çocuklarının eğitimini savunduğu için Taliban tarafından başından vurulan Malala Yusufzay, baskını kınadı.

Nobel ödüllü Malala'dan Taliban'a kınama
Nobel ödüllü Malala'dan Taliban'a kınama
GİRİŞ 17.12.2014 11:16 GÜNCELLEME 17.12.2014 11:16

Pakistan'da kız çocuklarının eğitimini savunduğu için 2012 yılında Talibantarafından başından vurulan PakistanlıMalala Yusufzay, Taliban'ın Peşaver kentindeki okula düzenlediği baskını kınadı.

Peşaver'de sabah saatlerinde askerin yönettiği, asker ve sivil memurların çocuklarının bulunduğu okula düzenlenen baskına ilişkin açıklama yapan Nobel ödüllü 17 yaşındaki Malala, "bu saçma ve acımasız terör eyleminden dolayı çok üzgün" olduğunu vurguladı.

Okullardaki masum çocukların böyle bir dehşet sahnesinde yeri olmadığını belirten Malala, "Bu zalim ve korkakça eylemleri kınıyorum" ifadesini kullandı.

Pakistan silahlı kuvvetleri ve hükümetinin çabalarının takdire şayan olduğuna işaret eden Malala, şunları kaydetti:

"Ben ve dünya genelinde milyonlar, bu çocukların, kardeşlerimin yasını tutuyor. Ama asla mağlubiyete uğramayacağız."

İngiltere Başbakanı David Cameron da sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki resmi hesabında, "Pakistan'dan gelen haber derinden sarsıcı. Çocukların sadece okula gittikleri için öldürülmesi korkunç" diye yazdı.

Malala Yusufzay, Pakistan'da 9 Ekim 2012'de okula gitmek için bindiği otobüste saldırıya uğramıştı. Otobüse binen bir Taliban militanı Malala'ya adını sormuş, daha sonra genç kıza üç kez ateş etmişti.

Başından yaralanan Malala, saldırıdan 6 gün sonra tedavi için İngiltere'ye getirilmiş, Birmingham'daki Kraliçe Elizabeth Hastanesi'nde yaklaşık 3 ay kalmış ve kafatasına metal bir plaka yerleştirilmişti. Mart 2013'te taburcu edilen Malala, ailesiyle İngiltere'nin Birmingham kentine yerleşmiş ve tekrar okula başlamıştı.

Peşaver'de bugün düzenlenen kanlı saldırıda son açıklamalara göre, çoğu öğrenci 130 kişi hayatını kaybetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü