İsrailli sözcünün bu lafı İran'ı kızdırdı

İran, İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Paul Hirschson'ın 'Tahran'da büyükelçilik' açma yönündeki sözlerine tepki gösterdi.

İsrailli sözcünün bu lafı İran'ı kızdırdı
İsrailli sözcünün bu lafı İran'ı kızdırdı
GİRİŞ 27.12.2014 10:55 GÜNCELLEME 27.12.2014 10:55
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İran, İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Paul Hirschson'ın Farsça kurslarına ilişkin, "Bir gün Tahran'daki büyükelçiliğimizde hizmet alma umuduyla" şeklindeki ifadelerine tepki gösterdi.

Devlet televizyonuna bağlı Genç Gazeteciler Kulübü'ne konuşan İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Siyaset Komisyonu Başkanı Alaaddin Burucerdi, "Bu rüya ve hayal asla gerçekleşmeyecektir. İnşallah bir gün İran, İsrail'in olmadığı Filistin topraklarında kendi büyükelçiliğini açacaktır" dedi.

İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Paul Hirschson, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, bakanlık bünyesinde çalışanlar için Farsça dil eğitimi verileceğini duyurmuş ve "Bir gün Tahran'daki büyükelçiliğimizde hizmet alma umuduyla" ifadelerini kullanmıştı.

Öte yandan İsrail'de yayımlanan Yedioth Ahronoth gazetesi, İsrail Dışişleri Bakanlığı'nın Farsça dil kursları düzenleyeceğini yazdı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • VİZYON 9 yıl önce Şikayet Et
    İran öyle savunulduğu gibi bir islam develti değil. Sedece konuşuyor. Batıya karşı giriştiği bir iş yaptığı bir hamla var ise lütfen açıklayın.
    Cevapla
  • mert akgün 9 yıl önce Şikayet Et
    iran batı ile olan nükleer müzakerelerde geri adım atmadı.batı irana diş geçiremiyor.
    Cevapla
  • güncel 9 yıl önce Şikayet Et
    İRan sadece kızsın bir de ikide bir israili vururuz açıklamaları yapsın sadece zaten.bir yandan da müslümanları katleden esedle güç birliği yaparak israilin ekmeğine yağ sürsün.geçsinler bu horozlanmaları!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!
Hakan Fidan ilk kez detaylı anlattı! 7 Şubat MİT krizi neden yaşandı?